Buka ménu utama

Parobahan

1.791 bita ditambahkeun ,  1 tahun yang lalu
taya kamandang éditan
[[Sisidueun]] nyaéta kontraksi ujug-ujug anu teu dihaja dina diafragma, sarta umumna lumangsung terus-terusan saban menit na. Hawa anu ujug-ujug liwat ka jero paru-paru nyababkeun glottis (rohang antawis pita sora) nutupan, sarta nyababkeun lumangsung na sora hik. Sisidueun umumna bakal eureun ku sorangan, sanajan aya sababaraha pangobatan laki-rabi (home remedy ) kanggo ngagancangkeun nyageurkeun sisidueun, sarta aya sababaraha pangobatan anu diperlukeun. Istilah médis kanggo sisidueun nyaéta singultus .
Cukang lantaran
1. Dahar sarta nginum gancang teuing.
 
Upama sisidueun teu daék leungit sanajan geus ngalakukeun prakték di luhur, buru-buru bawa ka dokter pangdeukeutna sarta dipercaya.
 
Rékor dunya
The Guinness World Récords nyatet rékor sisidueun panglilana (1922-1990) dicepeng ku Charles Osborne (1894-1991) ti Anthon,Iowa (Amerika Sarikat). Sisidueun éta dimimitian ti warsih 1922 kalawan frékuénsi 40 kali per menit, ngendoran jadi 20 kali, sarta ahirna eureun dina bulan Pebruari 1990, kalawan total wanci salila 68 warsih.
Danielle Kirkland, wanoja kawit London anu sisidueun salila 8 warsih.
 
Bacaeun leuwih terusna
Provine, Robért R. Curious Behavior: Yawning, Laughing, Hiccupping, and Beyond (Harvard University Préss; 2012) 246 pages; éxamines the évolutionary contéxt for humans
Shubin, Neil (2008). " Fish Out of Water " .
Natural History : 26?31. Paraméter |month= anu henteu dipikanyaho bakal diantep (bantuan ) ? hiccup related to reflex in fish and amphibians.
 
Référénsi
1. ^ Guinness World Récord - Longest Hiccup
2. ^ Eureun sisidueun sanggeus dalapan warsih
 
Tumbu jabi
Tingal informasi ngeunaan
sisidueun di Wiktionary .
BBC News: Why we hiccup
WIRED: The Bést Cure for Hiccups: Remind Your Brain You?re Not a Fish
Cymet TC (2002). " Retrospective analysis of hiccups in patients at a community hospital from 1995?2000 " . J Natl Med Assoc . 94 (6): 480?3. PMC 2594386 .
PMID 12078929 . Parameter |month= anu henteu dipikanyaho bakal diantep (bantuan )
WebMD: Hiccups
(Inggris) Hiccups (Webmd)
(Inggris) The Straight Dope: What are hiccups and why do we get them?
(Inggris) An interesting way to get rid of hiccups
(Inggris) Cures for Hiccups
(Inggris) Retrospective analysis of hiccups in patients at a community hospital from 1995-2000.
(Indonesia) Kecegukan
Artikel bertopik kedokteran atawa medis ieu teh hiji rintisan . Anjeun bisa ngabantuan Wikipedia kalawan
ngembangkeun na .
78

éditan