Béda révisi "Wikipedia:Pitulung narjamahkeun"

m
→‎top: Ngarapihkeun éjahan, replaced: nyaeta → nyaéta, make → maké , eo → éo (30), Presiden → présidén
Tag: Éditan sélular Éditan wéb HP
m (→‎top: Ngarapihkeun éjahan, replaced: nyaeta → nyaéta, make → maké , eo → éo (30), Presiden → présidén)
 
Lamun anjeun aya niat pikeun ngeureuyeuh narjamahkeun artikel tina [[Wikipédia]] [[m:Complete list of language Wikipedias available|basa lainna]] ka [[basa Sunda]], aya sababaraha hal anu dianjurkeun :
 
* '''Tarjamahkeun paragraf intro.''' lamun waktu anjeun nyegseret, tarjamahkeun paragraf intro-na tiheula, anu biasana ngamuat informasi penting anu perlu dipikanyaho ngeunaan subyék artikel. Paragraf intro nyaetanyaéta 1-3 paragraf dimimiti artikel; dina artikel panjang, paragraf intro ayana saacan daptar eusi.
 
* '''Parhatoskeun gaya basa.''' Dina nulis, Perhatoskeun gaya basa, sangkan mérénah kana gaya basa ''ensiklopedia'' anu cenderung formal.
 
* '''Ulah narjamahkeun per-kecap.''' Henteu kabéh basa mibanda tata basa nu sarua jeung basa Sunda. Ku sabab kitu, hindari narjamahkeun ''per-kecap''. Luyukeun kalimahna makemaké gaya basa Sunda.
 
* '''Gugon kana kamus.''' Lamun manggihan kecap anu hartina heunteu dipikanyaho ku Anjeun atawa Anjeun kurang yakin, leuwih hadé pariksa heula harti éta kecap ngaliwatan kamus. Lamun éta kecap teu aya dina kamus, tulis éta kecap nurutkeun cara nyoarakeunana/ngedalkeunana [[basa Indonésia]] (pikeun istilah téknis/khusus, contona: ''biology'' jadi ''biologi'') atawa antepkeun éta kecap dina basa aslina, tapi dicitak doyong (''italic'').
*'''Luyukeun jeung konteks Basa Sunda.''' Lolobana pamaké Wikipedia Sunda nyaéta urang Sunda, warga nagara Indonésia, matakna lamun narjamahkeun artikel-artikel sénsitif, utamana tina Wikipedia Inggris, Indonésia, jeung anu lianna, kudu nitenan jeung nyaluyukeun eusi artikelna. Pangpangna mah pelebah artikel-artikel ngeunaan agama, budaya, sajarah, jeung pulitik. Ogé ulah poho oge, urang kudu tetep panceg kana [[Wikipedia:sudut pandang netral|sudut pandang netral]].
 
*'''Ulah 'pédé' teuing.''' Lamun Anjeun henteu ngarti kana etaéta basa kosta kalawan lancar , ulah maksakeun narjamahkeun. Sabab tarjamahan anu salah, sarua jeung ngeusian artikel anu salah jeung jeung ngalantarankeun fakta nu aya jadi salah.
 
'''Conto tina kesalahan panarjamahan anu nyababkeun tibalikna fakta:'''<br>
Dina conto di luhur aya sababaraha fakta anu patukangtonggong:
# Nazif pada 27 September 2005 mengundurkan diri bukannya malah diangkat.
# Presidenprésidén Hosni Mubarak mengadakan pemilihan umum lain pemilihan jenderal.
 
__NOTOC__
<span class="notranslate" onmouseoveronmouséover="_tipon(this)" onmouseoutonmouséout="_tipoff()"><span class="google-src-text" style="direction: ltr; text-align: left">==Istilah-istilah baku== Di handap ieu sababaraha istilah baku nu ilahar dipaké di Wikipédia katut tarjamahna dina basa Sunda.</span> == hal == baku Berikut adalah beberapa istilah dasar yang umum digunakan di Wikipedia dan bahasa diterjemahkan.</span> <span class="notranslate" onmouseoveronmouséover="_tipon(this)" onmouseoutonmouséout="_tipoff()"><span class="google-src-text" style="direction: ltr; text-align: left">* External links &mdash;</span> * External link & mdash;</span> <span class="notranslate" onmouseoveronmouséover="_tipon(this)" onmouseoutonmouséout="_tipoff()"><span class="google-src-text" style="direction: ltr; text-align: left">Pranala keluar/luar &mdash;</span> Link keluar / luar & mdash;</span> <span class="notranslate" onmouseoveronmouséover="_tipon(this)" onmouseoutonmouséout="_tipoff()"><span class="google-src-text" style="direction: ltr; text-align: left">Tumbu kaluar * See also &mdash;</span> link eksternal Lihat juga & mdash;</span> <span class="notranslate" onmouseoveronmouséover="_tipon(this)" onmouseoutonmouséout="_tipoff()"><span class="google-src-text" style="direction: ltr; text-align: left">Lihat pula &mdash;</span> Lihat juga & mdash;</span> <span class="notranslate" onmouseoveronmouséover="_tipon(this)" onmouseoutonmouséout="_tipoff()"><span class="google-src-text" style="direction: ltr; text-align: left">Tempo/Baca ogé * Stub &mdash;</span> Lihat / Baca juga * Stub & mdash;</span> <span class="notranslate" onmouseoveronmouséover="_tipon(this)" onmouseoutonmouséout="_tipoff()"><span class="google-src-text" style="direction: ltr; text-align: left">Tulisan rintisan &mdash;</span> Rintisan & mdash;</span> <span class="notranslate" onmouseoveronmouséover="_tipon(this)" onmouseoutonmouséout="_tipoff()"><span class="google-src-text" style="direction: ltr; text-align: left">Taratas * Disambiguation &mdash;</span> * Incomplete Disambiguasi & mdash;</span> <span class="notranslate" onmouseoveronmouséover="_tipon(this)" onmouseoutonmouséout="_tipoff()"><span class="google-src-text" style="direction: ltr; text-align: left">Disambiguasi * <nowiki>{{Pondok}}</nowiki> &mdash;</span> Disambiguasi * <tt> {{pondok}} </ tt> & mdash;</span> <span class="notranslate" onmouseoveronmouséover="_tipon(this)" onmouseoutonmouséout="_tipoff()"><span class="google-src-text" style="direction: ltr; text-align: left"><nowiki>{{rintisan}}</nowiki> &mdash;</span> <Tt> {{stub}} </ tt> & mdash;</span> <span class="notranslate" onmouseoveronmouséover="_tipon(this)" onmouseoutonmouséout="_tipoff()"><span class="google-src-text" style="direction: ltr; text-align: left"><nowiki>{{pondok}} atawa {{Pondok}}</nowiki> * <nowiki>{{disambiguation}}</nowiki> &mdash;</span> <Tt> {{}} penginapan atau pondok {{}} </ tt> <tt> {{disambiguasi}} </ tt> & mdash;</span> <span class="notranslate" onmouseoveronmouséover="_tipon(this)" onmouseoutonmouséout="_tipoff()"><span class="google-src-text" style="direction: ltr; text-align: left"><nowiki>{{disambig}}</nowiki> * Abort &mdash;</span> <Tt> {{disambig}} </ tt> * Abort & mdash;</span> <span class="notranslate" onmouseoveronmouséover="_tipon(this)" onmouseoutonmouséout="_tipoff()"><span class="google-src-text" style="direction: ltr; text-align: left">Batalkan &mdash;</span> Batal & mdash;</span> <span class="notranslate" onmouseoveronmouséover="_tipon(this)" onmouseoutonmouséout="_tipoff()"><span class="google-src-text" style="direction: ltr; text-align: left">Bedokeun &mdash;</span> Bedokeun & mdash;</span> <span class="notranslate" onmouseoveronmouséover="_tipon(this)" onmouseoutonmouséout="_tipoff()"><span class="google-src-text" style="direction: ltr; text-align: left">Bolaykeun</span> membuka</span>
 
== Tempo oge ==
18.254

éditan