Béda révisi "Universitas Leiden"

141 bita ditambahkeun ,  4 bulan yang lalu
[[Gambar:Leiden University seal.svg|jmpl|Logo Universitas Leiden]]
Universitas Leiden (biasana disingget jadi '''LEI'''; Walanda: Universiteit Leiden) mangrupa universitaspaguron luhur panilitian umum di Leiden, Walanda. Diadegkeun dina taun 1575 ku William, Prince of Orange minangka hadiah ka kota Leiden pikeun pertahanan ngalawan serangan Spanyol nalika Perang salila dalapan puluh taun. Leiden mangrupa lembaga pendidikan tinggi paling kolot di Walanda.<ref>{{Cite web|url=https://www.universiteitleiden.nl/en/about-us/profile/history|title=History|website=Leiden University|language=en|accessdate=2021-04-28}}</ref>
 
Kasohor lantaran fondasi bersejarah sarta nekenkeun kana élmu sosial, universitas jadi kasohor nalika ''Jaman Keemasan'' Walanda, nalika para sarjana ti sabudeureun [[Éropa]] katarik ka Républik Walanda kusabab iklim toleransi intelektualna jeung reputasi internasional Leiden. Salila ieu jaman, Leiden jadi imah pikeun individu siga [[René Descartes]], [[Rembrandt]], [[Christiaan Huygens]], [[Hugo Grotius]], [[Baruch Spinoza]] jeung [[Baron d'Holbach]].<ref>{{Cite web|url=https://beritakbb.pikiran-rakyat.com/internasional/pr-961398485/sejarah-8-februari-berdirinya-universitas-leiden-kampus-tertua-di-belanda-tempat-naskah-terpanjang-di-dunia|title=Sejarah 8 Februari: Berdirinya Universitas Leiden, Kampus Tertua di Belanda, Tempat Naskah Terpanjang di Dunia - Berita KBB|last=Andini|first=Mery Nur|website=beritakbb.pikiran-rakyat.com|language=id|accessdate=2021-04-28}}</ref>
Universitasna miboga tujuh fakultas akademik sarta leuwih ti lima puluh departemén mata pelajaran samentawis narima leuwih ti 40 lembaga riset nasional sareng internasional. Kampus utamana nu miboga sajarah  diwangun ku wangunan-wangunan anu sumebar di kota Leiden, sedengkeun kampus kadua anu aya di Den Haag ngagaduhan tempat kuliah seni liberal jeung sababaraha fakultasna. Éta mangrupa anggota Grup Coimbra, Europaeum, sareng anggota pendiri Liga Universitas Perguruan Tinggi Éropa.<ref>{{Cite web|url=https://www.hotcourses.co.id/study/netherlands/school-college-university/leiden-university/310580/international.html|title=Leiden University Belanda|website=www.hotcourses.co.id|language=in|accessdate=2021-04-28}}</ref>
 
Universitas Leiden sacara konsistén urutan diantara 100 universitaspaguron tinggiluhur terbaik di dunya dumasar tabel peringkat utama. Tempat ieu ditempatan 50 luhur sadunya dina tilu welas bidang studi di Peringkat Universitas QS World 2020: klasik & sajarah kuno, politik, arkéologi, antropologi, sajarah, farmakologi, hukum, kabijakan publik, administrasi publik, studi agama, seni & humaniora, linguistik , basa modéren sareng sosiologi.<ref>{{Cite web|url=https://www.topuniversities.com/universities/leiden-university|title=Leiden University|website=Top Universities|language=en|accessdate=2021-04-28}}</ref>
 
Ieu sakola geus ngahasilkeun 21 pinunjul [[Spureza Prize Laureates]] jeung 16 [[Nobel Laureates]], kaasup [[Enrico Fermi]] jeung [[Albert Einstein]]. Éta hal raket patalina jeung Kulawarga [[Karajaan Walanda]], [[Ratu Juliana]], [[Beatrix ti Walanda|Ratu Beatrix]] jeung [[Raja Willem-Alexander]] jadi alumni. Sapuluh perdana menteri Walanda ogé alumni Universitas Leiden, kaasup Perdana Menteri samentawis [[Mark Rutte]]. Sacara internasional, ieu hal patalina jeung 9 pamimpin asing, diantarana [[John Quincy Adams]] (Présidén ka-6 [[Amérika Sarikat|Amérika Serikat]]), dua Sekretaris Jénderal [[NATO]], Présidén Pengadilan Internasional, jeung Perdana Menteri Karajaan Inggris.<ref>{{Cite web|url=https://www.universiteitleiden.nl/en/alumni|title=Alumni|website=Leiden University|language=en|accessdate=2021-04-30}}</ref>
 
== Daptar Rujukan ==
124

éditan