Béda révisi "Konéng gedé"

2 bita ditambahkeun ,  4 bulan yang lalu
m
m
 
=== Penyakit ===
* Supa ''Fusarium'' tayalian [[supa]] [[oxysporum Schlecht]] jeung [[Phytium sp]] kitu deui [[bakteri]] [[Pseudomonas sp]] anu nyerang kana akar pibeutieun timimiti dijero taneuh/mangsa dipelak nepika sabada dipanén. Katempon beutina buruk sarta daun jadi konéng, layu, pucuk garing jeung lalaunan tutuwuhan paéh.
Cara ngabasmi a kujalan maké dimazeb 80 WP tawa Dithane M-45 80 WP kalayan takara 0,1 − 0,2%.
 
* Panyakit layu dibalukarkeun ku [[Pseudomonas sp]], katempo daun jadi konéng ti palebah puhuna, dimana dikeureut baris ngaluarkeun cai. Cat ra ngabasmi kujalan disemprot Agrimycin 15/1.5 WP tawa grept 20 WP anu takaranna 0,1 − 0,2%<ref>{{Cite news|url=https://sains.kompas.com/read/2012/05/26/06012468/temulawak.berkarbonasi?page=1|title=Temulawak Berkarbonasi|last=|first=Siwi Yunita C|date=26 Mei 2012|work=Kompas.com|access-date=8 Juni 2020}}</ref><ref>{{Cite news|url=https://sains.kompas.com/read/2012/05/26/06012468/temulawak.berkarbonasi?page=1|title=Temulawak Berkarbonasi|last=|first=Siwi Yunita C|date=26 Mei 2012|work=Kompas.com|access-date=8 Juni 2020}}</ref>
 
 
 
==Dicutat tina ==
2.850

éditan