Jalur karéta api Cibatu-Cikajang

Jalur karéta api Cibatu-Cikajang
Informasi
Sistem Jalur karéta api rél beurat
Status Bakal beroperasi (Cibatu-Garut)
Teu beroperasi (Garut-Cikajang)
Stasion terminus Cibatu
Cikajang
Operasi
Dibuka 1889 jeung 1930
Ditutup 1982 (Garut-Cikajang)
1983 (Cibatu-Garut)
Dipiboga ku Ditjen KA, Kemenhub RI
Operator PT Kereta Api Indonesia
Daérah Operasi II Bandung
Data téhnis
Lébar sepur 1.067 mm
Gancangna operasional 20–30 km/jam

Jalur karéta api Cibatu-Cikajang nyaéta jalur karéta api nonaktip anu ngahubungkeun Stasion Cibatu di jalur utama ka Stasion Garut tuluy ka Stasion Cikajang. Jalur ieu dinonaktipkeun total di taun 1983. Kiwari, jalur ieu dina prosés réaktipasi.

Daptar stasion jeung halteu[1]Édit

Katerangan:

  • Stasion gedé (kelas badag tipeu A/B/C) ditulis kandel.
  • Stasion manengah (kelas I/II) ditulis kandel-déngdék.
  • Stasion/halteu leutik (kelas III) ditulis biasa.
  • Stasion/halteu nu geus teu aktip ditulis déngdék

Cibatu-GarutÉdit

Garut-CikajangÉdit

Tingali ogéÉdit

Karéta api

RujukanÉdit

  1. Buku Informasi Direktorat Jenderal Perkeretaapian 2014 (PDF). Jakarta: Direktorat Jenderal Perkeretaapian, Kementerian Perhubungan Indonesia. 

Tumbu kaluarÉdit

(id) Situs Resmi PT Kereta Api Indonesia