Kereta Api Indonesia

(dialihkeun ti PT Kereta Api Indonesia)
Logo PT KAI

PT Kereta Api Indonésia (Persero) atawa PT KAI (baheula DKARI, PNKA, PJKA, Perumka, PT KA) nyaéta Badan Usaha Milik Nagara anu ngaoperasikeun karéta api di Indonésia.[1] PT KAI dibagi jadi sababaraha Daop (di pulo Jawa) jeung Divre (di pulo Sumatera).[1] PT KCJ (Kereta Commuter Jabodetabek) misahkeun diri tina PT KAI ti taun 2008 sarta jadi anak PT KAI.[1]

LayananÉdit

Karéta api panumpangÉdit

PT KAI ngaoperasikeun layanan karéta api panumpang nu dibagi jadi sababaraha kelas, nyaéta:[2]

Karéta api barangÉdit

PT KAI ogé ngaoperasikeun sababaraha karéta barang, saperti Antaboga, Angkutan semén, Batu bara rangkéan panjang (babaranjang), Batu bara rangkéan péndék (babarandek), sarta One Night Service (ONS).[2]

Daptar Daop jeung DivreÉdit

Daérah Operasi (Daop)Édit

Divisi Regional (Divre)Édit

RujukanÉdit

  1. a b c d e Situs resmi PT Kereta Api Indonesia (id) diakses tanggal 31 Januari 2016
  2. a b Berita Satu:Hanya tingkatkan pelayanan bisnis, PT KAI tumbuh 24 persen (id) diakses tanggal 31 Januari 2016

Tumbu kaluarÉdit

(id)Situs resmi PT Kereta Api Indonesia