Daérah Operasi II Bandung

Daérah Operasi II Bandung atawa Daop 2 Bandung atawa Daop II BD (Aksara Sunda: ᮓᮆᮛᮂ ᮇᮕᮨᮛᮞᮤ ᮲ ᮘᮔ᮪ᮓᮥᮀ) nyaéta daérah operasina PT KAI pikeun ngaoperasikeun layanan karéta.[1] Kantor daop II Bandung aya di Bandung.[1]

PT Kereta Api Indonesia (Persero)
Daérah Operasi II Bandung
Logo PT KAI (Persero).svg
PT Kereta Api Indonesia (Persero)
Daérah Operasi II Bandung
Kantor Daop/Divre
ProvinsiJawa Barat
KotaBandung
KacamatanSumurbandung
KalurahanBabakanciamis
AlamatJalan Stasiun Selatan No. 25 Bandung [1]
Kode pos40181[1]
Informasi séjén
Singgetan Daop/DivreBD
Stasion pangluhurna
  1. +848 m (Nagrég)
  2. +818 m (Lebakjero)
LayananTingali di handap
Karakteristik jalurJalur manggunung-gunung
Wates kacepatan tertinggi nu diijinkeun60 s.d. 80 km/jam

LayananÉdit

Karéta nu dioperasikeun ku daop 2 Bandung[1]Édit

Kelas ÉksekutipÉdit

Kelas ÉkonomiÉdit

CampuranÉdit

Karéta LokalÉdit

Karéta nu dioperasikeun ku daop séjénÉdit

Kelas ÉksekutipÉdit

Kelas ÉkonomiÉdit

CampuranÉdit

Karéta LokalÉdit

Daptar jalurÉdit

Jalur aktipÉdit

Jalur non-aktipÉdit

Stasion karéta apiÉdit

Ngaran stasion, dituturkeun jeung kodeu stasion.

Katerangan

  • Stasion badag ditulis kandel déngdék
  • Stasion manengah ditulis kandel.
  • Stasion leutik ditulis normal.
  • Stasion jeung jalur nu geus teu aktip ditulis '’déngdék’’.

Daptar dipo jeung subdipoÉdit

  • Dipo Bandung
  • Subdipo Purwakarta
  • Subdipo Cianjur
  • Subdipo Cibatu
  • Subdipo Tasikmalaya
  • Subdipo Banjar[1]

RujukanÉdit

  1. a b c d e f "Situs Resmi PT. Kereta Api". Diakses tanggal 17-10-12. 
  2. a b Majalah KA edisi Mei 2015

Tumbu kaluarÉdit

(id) Situs resmi PT KAI