Buka ménu utama

Daérah Operasi II Bandung atawa Daop 2 Bandung atawa Daop II BD (Aksara Sunda: ᮓᮆᮛᮂ ᮇᮕᮨᮛᮞᮤ ᮲ ᮘᮔ᮪ᮓᮥᮀ) nyaéta daérah operasina PT KAI pikeun ngaoperasikeun layanan karéta.[1] Kantor daop II Bandung aya di Bandung.[1]

PT Kereta Api Indonesia (Persero)
Daérah Operasi II Bandung
Logo PT KAI (Persero).svg
PT Kereta Api Indonesia (Persero)
Daérah Operasi II Bandung
Kantor Daop/Divre
ProvinsiJawa Barat
KotaBandung
KacamatanSumurbandung
KalurahanBabakanciamis
AlamatJalan Stasiun Selatan No. 25 Bandung [1]
Kode pos40181[1]
Informasi séjén
Singgetan Daop/DivreBD
Stasion pangluhurna
  1. +848 m (Nagrég)
  2. +818 m (Lebakjero)
LayananTingali di handap
Karakteristik jalurJalur manggunung-gunung
Wates kacepatan tertinggi nu diijinkeun60 s.d. 80 km/jam

LayananÉdit

Karéta nu dioperasikeun ku daop 2 Bandung[1]Édit

Kelas ÉksekutipÉdit

CampuranÉdit

Karéta LokalÉdit

Karéta nu dioperasikeun ku daop séjénÉdit

Kelas ÉksekutipÉdit

Kelas ÉkonomiÉdit

CampuranÉdit

Karéta LokalÉdit

Daptar jalurÉdit

Stasion karéta apiÉdit

Ngaran stasion, dituturkeun jeung kodeu stasion.

Katerangan

  • Stasion badag ditulis kandel déngdék
  • Stasion manengah ditulis kandel.
  • Stasion leutik ditulis normal.
  • Stasion jeung jalur nu geus teu aktip ditulis '’déngdék’’.

Daptar dipo jeung subdipoÉdit

  • Dipo Bandung
  • Subdipo Purwakarta
  • Subdipo Cianjur
  • Subdipo Cibatu
  • Subdipo Tasikmalaya
  • Subdipo Banjar[1]

RujukanÉdit

  1. a b c d e f "Situs Resmi PT. Kereta Api". Diakses tanggal 17-10-12. 
  2. a b Majalah KA edisi Mei 2015

Tumbu kaluarÉdit

(id) Situs resmi PT KAI