James Cook (gumelar 27 Oktober 1728 – tilar dunya 14 Pébruari 1779 dina umur 50 taun) nyaéta saurang penjelajah jeung navigator Inggris. Anjeunna ngayakeun 3 perjalanan ka Samudra Pasifik jeung tiasa nangtoskeun garis-garis basisir utamina.

James Cook
James Cook, potrét karya Nathaniel Dance, c. 1775, National Maritime Museum, Greenwich
Gumelar7 November [O.S. 27 Oktober] 1728
Marton, (ayeuna Middlesbrough) Yorkshire, Inggris
Tilar dunya14 Pébruari 1779 (yuswa 50)
Hawaii
KabangsaanBritania Raya
AtikanPostgate School, Great Ayton
PagawéanPenjelajah, navigator, kartografer
GelarKaptén
PasanganElizabeth Batts
AnakJames Cook, Nathaniel Cook, Elizabeth Cook, Joseph Cook, George Cook, Hugh Cook
KolotnaJames Cook, Grace Pace
Tanda tangan

Citakan:Tokoh Penjelajah Laut

Replace this image male.svg