Jeruk bali
Pomelo fruit.jpg
Klasifikasi ilmiah
Karajaan:
Divisi:
Kelas:
Ordo:
Kulawarga:
Génus:
Spésiés:
C. grandis
Ngaran binomial
Citrus grandis
Osbeck
Jeruk bali

Jeruk Bali; Citrus maxi numa nyaéta jeruk anu asalna tina kulawarga Rutaceae. Ukuranna paling gedé ti batan jeruk séjénna.[1] Jeruk bali disebut ogé jeruk pamélo anu asalna ti Magetan, Jawa Tengah, mimitina ngaran éta meureun dipatalikeun jeung tilu varietas jeruk pamélo, nyaéta pamélo nambangan, pamélo srinyonya, sarta jeruk bali beureum. Anu pamungkas, ayeuna dipikawanoh kalayan ngaran pameéo Magetan.[1] Katilu varietas mibanda séntra pelak di Magetan.[2]

RujukanÉdit

  1. a b Rukmana, MBA., M.Sc., H. Rahmat (2002). Kalua kulit jeruk besar. Jakarta: Kanisius. p. 11. ISBN 9789796726165. Diakses tanggal 24 Januari 2020. 
  2. (id)tanaman jeruk bali (diaksés tanggal 29 Oktober 2011)