Jawa Tengah

propinsi di Indonésia

Jawa Tengah kiwari mangrupa ngaran hiji propinsi di Indonésia nu ayana di pulo Jawa.

Jawa Tengah
Coat of arms of Central Java.svg

Lambang Jawa Tengah
"Prasetya Ulah Sakti Bhakti Praja"
(Jangji seja usaha nu rongkah jeung satia ka nagara)
Locator jateng final.png

Peta lokasi Jawa Tengah
Koordinat {{{kordinat}}}
Dasar hukum {{{dasar hukum}}}
Tanggal penting 15 Agustus 1950
Ibu kota Semarang
Gubernur H. Ganjar Pranowo, S.H
Lega 32.548,20 km²
Pangeusi 31.820.000 (est. 2005)
Kapadetan 977 jiwa/²
Kabupatén 29
Kota 6
Kacamatan {{{kacamatan}}}
Kalurahan/Désa {{{kalurahan}}}
Suku Jawa, Suku Sunda, Suku Cirebon, Suku Melayu, Suku Minangkabau, dll
Ageman Islam, Protéstan, Katolik, Hindu, Buda, jeung Kejawén
Basa Basa Jawa, Basa Sunda, Basa Cirebon, Basa Jawa Banyumasan, Basa Melayu, Basa Minangkabau, Basa Indonésia
Zona waktu WIB
Lagu Daérah {{{lagu}}}

Ramatloka resmi: www.jawatengah.go.id

(?)

PamaréntahanÉdit

Daérah tingkat dua:

No Lambang Daérah Nami Puseur Dayeuh Peta Lokasi
1 Kabupatén Banjarnegara Banjarnegara
2 Kabupatén Banyumas Purwokerto
3 Kabupatén Batang Batang
4 Kabupatén Blora Blora
5 Kabupatén Boyolali Boyolali
6 Kabupatén Brebes Brebes
7 Kabupatén Cilacap Cilacap
8 Kabupatén Demak Demak
9 Kabupatén Grobogan Purwodadi
10 Kabupatén Jepara Jepara
11 Kabupatén Karanganyar Karanganyar
12 Kabupatén Kebumén Kebumén
13 Kabupatén Kendal Kendal
14 Kabupatén Klatén Klatén
15 Kabupatén Kudus Kudus
16 Kabupatén Magelang Mungkid
17 Kabupatén Pati Pati
18 Kabupatén Pekalongan Kajén
19 Kabupatén Pemalang Pemalang
20 Kabupatén Purbalingga Purbalingga
21 Kabupatén Purworejo Purworejo
22 Kabupatén Rembang Rembang
23 Kabupatén Semarang Ungaran
24 Kabupatén Sragén Sragén
25 Kabupatén Sukoharjo Sukoharjo
26 Kabupatén Tegal Slawi
27 Kabupatén Temanggung Temanggung
28 Kabupatén Wonogiri Wonogiri
29 Kabupatén Wonosobo Wonosobo
30 Kota Magelang -
31 Kota Pekalongan -  
32 Kota Salatiga -
33 Kota Semarang -
34 Kota Surakarta -
35 Kota Tegal -


Tumbu kaluarÉdit

 t·s·é 
Kabupatén jeung Kotamadya di Propinsi Jawa Tengah

Kabupaten: Banjarnegara | Banyumas | Batang | Blora | Boyolali | Brebes | Cilacap | Demak | Grobogan | Jepara | Karanganyar | Kebumén | Kendal | Klatén | Kudus | Magelang | Pati | Pekalongan | Pemalang | Purbalingga | Purworejo | Rembang | Semarang | Sragén | Sukoharjo | Tegal | Temanggung | Wonogiri | Wonosobo

Kota (kotamadya): Magelang | Pekalongan | Salatiga | Semarang | Surakarta | Tegal

Baca ogé daptar kabupatén jeung kotamadya di Indonésia