Buka ménu utama

Wikipedia β

Jawa Tengah

propinsi di Indonésia

Jawa Tengah kiwari mangrupa ngaran hiji propinsi di Indonésia nu ayana di pulo Jawa.

Jawa Tengah
Coat of arms of Central Java.svg

Lambang Jawa Tengah
"Prasetya Ulah Sakti Bhakti Praja"
(Jangji seja usaha nu rongkah jeung satia ka nagara)
Locator jateng final.png

Peta lokasi Jawa Tengah
Koordinat {{{kordinat}}}
Dasar hukum {{{dasar hukum}}}
Tanggal penting 15 Agustus 1950
Ibu kota Semarang
Gubernur H. Ganjar Pranowo, S.H
Lega 32.548,20 km²
Pangeusi 31.820.000 (est. 2005)
Kapadetan 977 jiwa/²
Kabupatén 29
Kota 6
Kacamatan {{{kacamatan}}}
Kalurahan/Désa {{{kalurahan}}}
Suku Jawa, Suku Sunda, Suku Cirebon, Suku Melayu, Suku Minangkabau, dll
Ageman Islam, Protéstan, Katolik, Hindu, Buda, jeung Kejawén
Basa Basa Jawa, Basa Sunda, Basa Cirebon, Basa Jawa Banyumasan, Basa Melayu, Basa Minangkabau, Basa Indonésia
Zona waktu WIB
Lagu Daérah {{{lagu}}}

Ramatloka resmi: www.jawatengah.go.id

(?)

PamaréntahanÉdit

Tumbu kaluarÉdit

 t·s·é 
Kabupatén jeung Kotamadya di Propinsi Jawa Tengah

Kabupaten: Banjarnegara | Banyumas | Batang | Blora | Boyolali | Brebes | Cilacap | Demak | Grobogan | Jepara | Karanganyar | Kebumén | Kendal | Klatén | Kudus | Magelang | Pati | Pekalongan | Pemalang | Purbalingga | Purworejo | Rembang | Semarang | Sragén | Sukoharjo | Tegal | Temanggung | Wonogiri | Wonosobo

Kota (kotamadya): Magelang | Pekalongan | Salatiga | Semarang | Surakarta | Tegal

Baca ogé daptar kabupatén jeung kotamadya di Indonésia