Buka ménu utama

Istilah Kadalon digunakeun ku M.A.Salmun (1963 : 25 ) pikeun salasahiji corak basa janget (plastisita basa); dina harti sarua jeung pléonasmeu.Sipat kadalon anu kaleuwihan téh sakapeung mah sok jadi mamanis basa.Contona :


Kembar sapasang;

jangkung luhur;

ngapung ka luhur;

ngapung ngawang-ngawang.[1]

RujukanÉdit

  1. Iskandarwassid (2016). Istilah Sastra Sunda. Bandung: Geger Sunten. ISBN 978-602-7785-78-6.