Karéta api Tawang Alun

Tawang Alun
Informasi
Sistem Karéta api lokal jarak manengah
Kelas Ékonomi
Status Beroperasi
Lokal Daop 9 Jember
Stasion terminus Ketapang
Malang Kotalama
Operasi
Dipiboga ku Kereta Api Indonesia
Operator Daérah Operasi IX Jember
Lokomotip CC201, CC203
Data téhnis
Lébar sepur 1.067 mm
Gancangna operasional 60-80 km/jam

Karéta api Tawang Alun nyaéta karéta api ékonomi jarak manengah amu ngalayanan rute Stasion Ketapang (Banyuwangi) - Stasion Malang Kotalama ngaliwatan Stasion Bangil.[1] Karéta ieu dioperasikeun ku Daérah Operasi IX Jember.[1]

Spésifikasi karétaÉdit

  • Lokomotip CC206
  • 5-6 karéta ékonomi (K3)
  • 1 karéta makan pembangkit (KMP3)
  • 1 karéta bahasi (B)[1]

Stasion nu dilayananÉdit

JadwalÉdit

Karéta api Tawang Alun indit ti Ketapang (Banyuwangi) teh isuk-isuk, nepi di Malang beurang, tuluy indit deui ti Malang soré, nepi di Ketapang (Banyuwangi) peuting.[2] Jadwal anu leuwih lengkepna tingali di Wikipédia basa Indonésia

RujukanÉdit

  1. a b c d Informasi KA Tawang Alun (id) diakses tanggal 29 Januari 2016
  2. Jadwal KA Tawang Alun (id) diakses tanggal 29 Januari 2016

Tumbu kaluarÉdit

(id) https://www.kereta-api.co.id