Logo PT KAI

PT Kereta Api Indonésia (Persero) atawa PT KAI (baheula DKARI, PNKA, PJKA, Perumka, PT KA) nyaéta Badan Usaha Milik Nagara anu ngaoperasikeun karéta api di Indonésia.[1] PT KAI dibagi jadi sababaraha Daop (di pulo Jawa) jeung Divre (di pulo Sumatera).[1] PT KCJ (Kereta Commuter Jabodetabek) misahkeun diri tina PT KAI ti taun 2008 sarta jadi anak PT KAI.[1]

LayananÉdit

Karéta api panumpangÉdit

PT KAI ngaoperasikeun layanan karéta api panumpang nu dibagi jadi sababaraha kelas, nyaéta:[2]

Karéta api barangÉdit

PT KAI ogé ngaoperasikeun sababaraha karéta barang, saperti Antaboga, Angkutan semén, Batu bara rangkéan panjang (babaranjang), Batu bara rangkéan péndék (babarandek), sarta One Night Service (ONS).[2]

Daptar Daop jeung DivreÉdit

Daérah Operasi (Daop)Édit

Divisi Regional (Divre)Édit

RujukanÉdit

  1. a b c d e Situs resmi PT Kereta Api Indonesia (id) diakses tanggal 31 Januari 2016
  2. a b Berita Satu:Hanya tingkatkan pelayanan bisnis, PT KAI tumbuh 24 persen (id) diakses tanggal 31 Januari 2016

Tumbu kaluarÉdit

(id)Situs resmi PT Kereta Api Indonesia