Kararanggé

genus gegeremet


Sireum kararanggé atawa raranggé (genus Oecophylla) gegeremet eusosial ti kularwarga Formicidae (ordo Hymenoptera) anu hirupna dina tatangkalan (arboréal) sarta dipikawanoh ku kabiasaanana nyieun sayang tina dangdaunan anu dirapet maké sutra bilatungna.[3] Kolonina bisa gedé nepi ka saratusan sayang dina sababaraha tangkal anu ngimahan satengah juta sireum pagawé. Kadaharanana gegeremet leutik, awakna bimodal.[4][5] Pagawé utama panjangna 8–10 mm (0.31–0.39 in), pagawé minor ampir ngan satengahna.

Automatic taxobox help
Thanks for creating an automatic taxobox. We don't know the taxonomy of "Oecophylla".
  • Is "Oecophylla" the scientific name of your taxon? If you were editing the page "Animal", you'd need to specify |taxon=Animalia. If you've changed this, press "Preview" to update this message.
  • Click here to enter the taxonomic details for "Oecophylla".
Common parameters
  • |authority= Who described the taxon
  • |parent authority= Who described the next taxon up the list
  • |display parents=4 force the display of (e.g.) 4 parent taxa
  • |display children= Display any subdivisions already in Wikipedia's database (e.g. genera within a family)
Helpful links
Kararanggé
Temporal range: 47–0 Ma
Éosin – Kiwari
Red Weaver Ant, Oecophylla smaragdina.jpg
Sireum kararanggé (Oecophylla smaragdina) pagawé (India).
Red Weaver Ant, Oecophylla longinoda.jpg
Sireum kararanggé (Oecophylla longinoda) pagawé (Tanzania)
Klasifikasi ilmiah e
Missing taxonomy template (fix): Oecophylla
Type species
Formica virescens (junior synonym of Oecophylla smaragdina)
Kaanékaragaman[1]
2 spésiés hirup
13 spésiés lastari
Peta sebaran Oecophylla
Peta sebaran Oecophylla.
Oecophylla longinoda kelir bulao, Oecophylla smaragdina kelir beureum.[2]
Kararanggé paéh dibawa ku sireum pagawé
Nulis.jpg
  1. Citakan:AntCat
  2. Dlussky, G.M.; Wappler, T.; Wedmann, S. (2008). "New middle Eocene formicid species from Germany and the evolution of weaver ants". Acta Palaeontologica Polonica 53 (4): 615–626. doi:10.4202/app.2008.0406. 
  3. Salah ngutip: Tag <ref> tidak sah; tidak ditemukan teks untuk ref bernama :0
  4. Weber, NA (1946). "Dimorphism in the African Oecophylla worker and an anomaly (Hym.: Formicidae)". Annals of the Entomological Society of America 39: 7–10. doi:10.1093/aesa/39.1.7. http://antbase.org/ants/publications/10434/10434.pdf. 
  5. Wilson, Edward O.; Robert W. Taylor (1964). "A fossil ant colony: new evidence of social antiquity". Psyche 71 (2): 93–103. doi:10.1155/1964/17612. http://psyche.entclub.org/pdf/71/71-093.pdf.