Kelenci Assam[1]
CaprolagusHispidusJASB.jpg
Hiji ilustrasi kelenci Assam ti taun 1845
Status konservasi
Klasifikasi ilmiah
Karajaan:
Filum:
Kelas:
Ordo:
Kulawarga:
Génus:
Caprolagus

Blyth, 1845
Spésiés:
C. hispidus
Ngaran binomial
Caprolagus hispidus
(Pearson), 1839
Hispid Hare area.png
Sebaran kelenci Assam

Kelenci Assam (Caprolagus hispidus), nyaéta hiji spésiés leporidae pituin Asia Kidul. Sebaran spésiés ieu baheula manjang di beulah kidul suku papasiran Himalaya. Ayeuna, habitat kelenci Assam kapisah-pisah kalawan lega kirang ti 500 km2 (190 sq mi) ngluas nepi ka kira-kira 5,000 nepi ka[convert: unknown unit]. Populasi kelenci Assam teterusan ngurang sanajan aya di habitat anu cocog ku lantaran kagiatan tatanén, pangadalian caah, sarta aktivitas manusa lianna.[2]

RujukanÉdit

Tumbu kaluarÉdit

Citakan:Lagomorpha