Ki Angrit mangrupakeun salah sahiji tatangkalan anu miboga ngaran ilmiah nyaéta Adina polycephala Benth. Salian ti éta dipikawanoh ogé di Indonesia kalayan ngaran kayu kunyit, lamun di Jawa mah Ki Angrit disebut ogé Ki Anggrit, nangi kuning sebutanna di Sumatra, berombong, meraga, mengkeniab sebutanna di Malaysia, zschokke adina sebutanna di philipina, tur di Thailand mah dipikawanoh khamin, khem chang, lang khao. Wangun ieu tatangkala ukur, tatangkalan asli.[1]

Tempat AyanaÉdit

India, Myanmar, Vietnam, Cambodia, Thailand, Semenanjung Malaysia, Sumatra, Jawa, Kalimantan, sarta Philipina.[1]

KagunaanÉdit

pikeun ngawangun imah, tulisan, paralatan tani, sarta pikeun obat kuat di ubar lokal.[1]

RujukanÉdit

  1. a b c R.S.A., Prawira (1976). Daftar nama pohon-pohonan Jawa – Madura (I) Jawa Barat. Bogor, Indonesia.: Lembaga Penelitian Hutan. pp. List of tree species in West Java, Bagian Botani Hutan.