Buka ménu utama

Kimia organologam mangrupa ulikan sanyawa kimia nu ngandung beungkeut antara karbon jeung logam.

Istilah "logam" dina jihat ieu dihartikeun sacara husus sarta bisa ngawengku unsur kayaning silikon atawa boron, nu lain logam kawas beusi tapi dianggap métaloid. Kimia organologam ngagabungkeun aspék-aspék kimia anorganik jeung kimia organik.

Sanyawa organologam mindeng dipaké salaku katalis, misalna dina olahan produk pétroleum sarta produksi polimér organik.

Tempo ogé:


Nulis.jpg