Kolontong atawa kokolotong téh nyaéta kadaharan has Indonesia nu asalna ti Daérah Sunda Jawa Barat nu bahan utamana téh béas ketan jeung gula beureum.[1] Ieu kadaharan biasana kapanggih di daérah Banten, Cianjur, Sukabumi, Bandung, jeung daérah nu séjénna.[2] Lian ti éta, rasana amis jeung rangu.[1] Kolontong bisa ogé dijadikeun lalawuh keur maturan nginum cikopi. [2] Kolontong biasana ceuyah dina poéan lebaran, hajat, jeung poé husus lianna. [2] Nepi ka kiwari, kolontong mah masih kénéh kaasup kadaharan nu murah jeung jadi karesep masarakat ku rasana nu kareueut.[2]

Kolontong
Tempat asalIndonesia
Wewengkon atawa nagaraMasakan Sunda Jawa Barat (daérah Pasundan)
Bahan utamaBéas Ketan, Gula Beureum, Gula Bodas, jeung pamekar kuéh
Cookbook:Kolontong  Kolontong

RujukanÉdit