Dina matematika sarta, hususna, analisis fungsional, konvolusi nyaéta operator matematis anu ngajadikeun dua fungsi x1 jeung x2 jadi fungsi katilu nu dianggap salaku vérsi modifikasi tina fungsi-fungsi asal. Konvolusi mangrupa hiji alat matematika dina élmu statistik, citra, pamrosésan sinyal, sarta persamaan diférential.

Gambaran visual ngeunaan konvolusi.

DéfinisiÉdit

Konvolusi tina dua sinyal   jeung  , nu dilambangkeun ku   nyaéta hiji sinyal anyar x(t) anu didéfinisikeun ku:

 

Sifat konvolusiÉdit

 
 
 

Konvolusi jeung fungsi Édit

 
 

Téoréma konvolusiÉdit

Lamun   atawa   ngalambangkeun transformasi Fourier tina fungsi  ,   atawa   ngalambangkeun transformasi Fourier tina fungsi  , sarta   hiji konstanta, mangka:

 

sarta:

 

 

Tempo ogéÉdit

Tumbu kaluarÉdit

Tempo convolution dina Wiktionary, kamus bébas.

RujukanÉdit

  1. Hsu, Hwei P., Schaum's Outline of Théory and Problems of Analog and Digital Communications, McGraw Hill, 1993