Korma
Phoenix dactylifera2.jpg
Korma, Merzouga, Moroko
Status konservasi
Status konservasi: aman
Klasifikasi ilmiah
Karajaan:
Divisi:
Kelas:
Ordo:
Kulawarga:
Génus:
Spésiés:
P. dactylifera
Ngaran binomial
Phoenix dactylifera

Korma (Phoenix dactylifera Basa Indonésia: Kurma Basa Inggris: Date Palm Basa Walanda: Dadelpalm) nyaéta palem dina genus Phoenix, nu buahna isa didahar. Alatan panjangna sajarah ngokolakeun bungbuahan ieu, distribusi asalna nu pasti henteu kanyahoan, tapi meureun ti hiji wewengkon di oasis gurun diAfrika Kalér, sarta boa-boa ogé di Asia kulon kidul. Tangkal korma sedeng ukurannana, jangkungna 15–25 m, sok ngarungkun kalayan sababaraha tangkal tina sistim akar nunggal, tapi sok tuwuh ogé nyorangan. Daun korma sipatna pinasi (siga daun kalapa, mibanda dua barisan cabang daun di unggal sisi sumbuna), panjangna 3–5 m, kalayan tulang daun dina dahanna nu mibanda 150 daun; daunna panjangna 30 cm sarta lebarna 2 cm.

Tempo ogeÉdit

Tumbu luarÉdit

RujukanÉdit

  • Date Palm dina Wikipedia Basa Inggris, 18 September 2007, dicutat sabagéan.