Los Angeles (/lɔːs ˈænələs/ ( dangukeun);[lower-alpha 1] basa Spanyol: Los Ángeles; basa Spanyol pikeun "Malaikat"),[16] sacara resmi disebut Kota Los Angeles jeung biasana kawéntar ku singkatan L.A., nyaéta kota nu boga pangeusi panglobana di California; kota nu boga pangeusi kadua panglobana di Amérika Sarikat, saanggeus Kota New York; jeung kota nu boga pangeusi katilu panglobana di Amérika Kalér, saanggeus Kota Méksiko jeung Kota New York. Los Angeles mangrupa puseur budaya, finansial, jeung komérsial California Kidul nu miboga pangeusi kurang leuwih hampir opat juta jelema.[11] Ieu kota kawéntar ku iklim Méditérania, karagaman étnis, Hollywood, industri hiburan, jeung kota metropolis nu nyebar.

Los Angeles, California
Kota
Puseur dayeuh Los Angeles
Markah Hollywood
Obsérvatorium Griffith
Balé Kota Los Angeles
Theme Building di Bandar Udara Internasional Los Angeles
Sasak Vincent Thomas
Basisir Venice
Bandéra Los Angeles, California
Bandéra
Ségel resmi Los Angeles, California
Ségel
Nami panggilan: 
L.A., City of Angels,[1] Puseur Dayeuh Hiburan Dunya, The Big Orange,[1] La-la-land, Tinseltown[1]
Lokasi di Los Angeles County
Lokasi di Los Angeles County
Los Angeles is located in California
Los Angeles
Los Angeles
Lokasi di California##Lokasi di Amérika Sarikat##Lokasi di Amérika Kalér
Los Angeles is located in the United States
Los Angeles
Los Angeles
Lokasi di California##Lokasi di Amérika Sarikat##Lokasi di Amérika Kalér
Los Angeles is located in North America
Los Angeles
Los Angeles
Lokasi di California##Lokasi di Amérika Sarikat##Lokasi di Amérika Kalér
Koordinat: 34°03′N 118°15′W / 34.050°N 118.250°W / 34.050; -118.250Koordinat: 34°03′N 118°15′W / 34.050°N 118.250°W / 34.050; -118.250
Nagara Amérika Sarikat
Nagara bagéanBandéra California California
County Los Angeles
CSALos Angeles-Long Beach
MSALos Angeles-Long Beach-Anaheim
Pueblo4 Séptémber 1781[2]
Status kota23 Méi 1835[3]
Kakorporasi4 April 1850[4]
Ngaran keurOur Lady, Queen of the Angels
Pamaréntahan
 • TipeKomisi Walikota-Déwan[5]
 • BadanDewan Kota Los Angeles
 • WalikotaEric Garcetti (D)[6]
 • Jaksa KotaMike Feuer (D)[6]
 • vRon Galperin (D)[6]
Lega
 • Taneuh468,67 sq mi (121,380 km2)
 • Cai34,02 sq mi (8,810 km2)
 • Kota
1.736,02 sq mi (449,630 km2)
 • Métro
4,850 sq mi (12.562 km2)
Luhurna305 ft (93 m)
Pangluhurna5.074 ft (1,547 m)
Panghandapna0 ft (0 m)
Pangeusi
 • Total3.792.621
 • Kira-kira 
(2018)[11]
3.990.456
 • Réngkingka-1, California
ka-2, AS
 • Kapadetan8.092/sq mi (3.124/km2)
 • Urban12.150.996
 • Métro13.131.431 (U,S,: ka-2)
 • CSA18.679.763 (U,S,: ka-2)
DémonimAngeleno
Zona wanciUTC−08:00 (Pasifik)
 • Usum Panas (DST)UTC−07:00 (PDT)
Kode ZIP
Kode wewengkon213/323, 310/424, 747/818
Kode FIPS06-44000
ID GNIS1662328, 2410877
RamatlokaLoka resmi

CatetanEdit

RujukanEdit

  1. a b c Gollust, Shelley (18 April 2013). "Nicknames for Los Angeles". Voice of America. Diakses tanggal 26 Juni 2014. 
  2. Barrows, H.D. (1899). "Felepe de Neve". Historical Society of Southern California Quarterly 4. p. 151ff. Diakses tanggal 28 Séptémber 2011. 
  3. "This 1835 Decree Made the Pueblo of Los Angeles a Ciudad – And California's Capital". KCET. April 2016. Diakses tanggal 27 Januari 2018. 
  4. "California Cities by Incorporation Date". California Association of Komisi Pangadegan Dinas Lokal Amérika Sarikat. Diarsipkan dari versi asli (DOC) tanggal February 21, 2013. Diakses tanggal 25 Agustus 2014. 
  5. "About the City Government". Kota Los Angeles. Diarsipkan dari versi asli tanggal February 8, 2015. Diakses tanggal 8 Pébruari 2015. 
  6. a b c "City Directory". Kota Los Angeles. Diarsipkan dari versi asli tanggal November 13, 2014. Diakses tanggal 28 Séptémber 2014. 
  7. "2016 U.S. Gazetteer Files". United States Census Bureau. Diakses tanggal 28 Juni 2017. 
  8. "Los Angeles City Hall". Geographic Names Information System. Survéi Géologi Amérika Sarikat. Diakses tanggal 16 Oktober 2014. 
  9. a b "Elevations and Distances". US Geological Survey. 29 April 2005. Diakses tanggal 28 Pébruari 2015. 
  10. "CA Dept. of Finance – New State Population Report" (PDF). Diakses tanggal 2 Juli 2016. 
  11. a b "Annual Estimates of the Resident Population for Incorporated Places of 50,000 or More, Ranked by July 1, 2018 Population: April 1, 2010 to July 1, 2018". Biro Sénsus Amérika Sarikat, Population Division. Diakses tanggal 23 Méi 2019. 
  12. "Urban Areas". United States Census Bureau. Diarsipkan dari versi asli tanggal May 16, 2012. Diakses tanggal 29 Agustus 2014.  https://www.census.gov/geo/reference/ua/urban-rural-2010.html Archived 3 April 2019 di Wayback Machine
  13. "Annual Estimates of the Resident Population: April 1, 2010 to July 1, 2013 – United States – Metropolitan Statistical Area; and for Puerto Rico". United States Census Bureau. Diarsipkan dari versi asli tanggal August 15, 2014. Diakses tanggal 29 Agustus 2014. 
  14. "Annual Estimates of the Resident Population: April 1, 2010 to July 1, 2013 – United States – Combined Statistical Area; and for Puerto Rico". Census Bureau. Biro Sénsus. Diarsipkan dari versi asli tanggal August 15, 2014. Diakses tanggal 29 Agustus 2014. 
  15. Zip Codes Within the City of Los Angeles – LAHD
  16. a b Jones, Daniel (2011). Roach, Peter; Setter, Jane; Esling, John, ed. Cambridge English Pronouncing Dictionary (18 ed.). Cambridge University Press. ISBN 978-0-521-15255-6. 

Bacaan lanjutanEdit

 Tingali ogé: Bibliografi Los Angeles.

Umum

Arsitéktur jeung téori urban

Kaitan jeung ras

Lingkungan

Seni jeung literatur

Tutumbu luarEdit