Buka ménu utama


Bandéra WHO

Organisasi Kaséhatan Dunya (basa Inggris: World Héalth Organization/WHO) nyaéta hiji badan PBB nu tumindak minangka koordinator kaséhatan umum internasional nu markasna aya di Jenewa, Swiss. WHO diadegkeun ku PBB tanggal 7 April 1948. Diréktur Jéndral nu kiwari ngajabat nyaéta Margarét Chan (mangku kalungguhan ti saprak 8 Nopémber 2006). WHO ngawaris loba mandat jeung persediaan ti organisasi saméméhna, Organisasi Kaséhatan, nu mangrupa agénsina LBB.

Tumbu luarÉdit