Buka ménu utama
Pikeun ningali kaayaan kiwari jeung sajarah pulitik, tempo Politics of Japan.

Jepang sacara resmi geus teu ngagunakeun sistim federal tradisional, sarta kabagi kana 47 préféktur nu gumantung kana kawijakan pamaréntah pusat keur sistim biayana. Gubernur préféktur, walikota, sarta anggota dewan perwakilan préféktur jeung kota dipilih unggal opat taun.

Pamarentah NasionalÉdit

Perdana MentriÉdit

 Artikel utama: Perdana Mentri Jepang.

Pamarentah SatempatÉdit