Buka ménu utama

Wikipedia β

Perdana Mentri Jepang

Perdana Mentri Jepang (内閣総理大臣 Naikaku sōri daijin?) nyaéta watesan dina Basa Inggris nu dipaké keur kapala pamarentahan Jepang, sanajan dina ngaran Basa Jepang jadi Perdana Mentri Kabinet. Perdana Mentri disatujuan ku Kaisar Jepang sanggeus dipilih ku Diet ti antara anggotana, sarta kudu bisa gawe bareng jeung House of Representatives sangkan bisa angger ngawasa. Perdana Mentri nyaéta kapala Kabinet . Yasuo Fukuda kapilih jadi perdana mentri saprak 26 Séptémber, 2007.[1]

Jepang
Go-shichi no kiri crest 2.svg

Artikel ieu mangrupa bagian ti séri:
Pulitik jeung Pamaréntahan
Japan









Nagara séjénna · Atlas
 Portal Pulitik

Eusi

Manten Perdana Mentri Jepang nu masih jumenengÉdit

RujukanÉdit

  1. "Fukuda installed as Japanese PM". BBC News (BBC). 2007-09-25. http://news.bbc.co.uk/2/hi/asia-pacific/7011596.stm. Diakses pada 2007-10-21 

Tempo ogeÉdit

Tumbu kaluarÉdit

Wikimedia Commons mibanda média séjénna ngeunaan