Paranjé nyaéta kolong imah panggung nu dimangpaatkeun pikeun miara ingon-ingon.[1] Ingon-ingon nu sok dipiara dina paranjé kayaning hayam, meri, éntog, marmot, jeung kelenci, embé jeung domba ogé sok dipiara dina paranjé mun pareng kolong imahna leuwih jangkung.[2] Paranjé remen ogé dimangpaatkeun pikeun nunda pakakas tatanén, sakapeung suluh jeung hasil panén ogé sok ditunda di jero paranjé.[2] [3][4]

Imah panggung nu di handapna aya kolong/paranjé


Dicutat tinaÉdit

  1. Rigg, Jonathan (1862). A Dictionary of the Sunda Language of Java. Universitas Harvard: Bataviaasch Genootschap van Kunsten en Wetenschappen. p. 354. Diakses tanggal 15 Desember 2019. 
  2. a b Rosidi, Ajip (2000). Ensiklopedi Sunda: alam, manusia, dan budaya, termasuk budaya Cirebon dan Betawi. Pustaka Jaya: Springer Science & Business Media. p. 496. ISBN 9789794192597. Diakses tanggal 15 Desember 2019. 
  3. Abdurahman Bambang Prawiro, Misno (2015). Pesona Budaya Sunda:: Etnografi Kampung Naga. Jakarta: Deepublish. p. 163. ISBN 9786232091047. Diakses tanggal (disungsi) 10 April 2020. 
  4. Anwar, Hafizh A. Nugraha, Hendi (2013). Rumah Etnik Sunda. Jakarta: GRIYA KREASI. p. 1. ISBN 9789796612116. Diakses tanggal (disungsi – 22 Mei 2020).