Penyu
GreenSeaTurtle-2.jpg
Penyu hijau Hawaii
Status konservasi
Klasifikasi ilmiah
Karajaan:
Filum:
Kelas:
Ordo:
Subordo:
Superfamili:
Chelonioidea

Bauer, 1893
Genera
Siluet penyu ijo

Penyu mangrupikeun kuya laut kapendak di sadayana lautan di dunya. Numutkeun data ti élmuwan, kuya laut parantos aya saprak tungtung jaman Jurassic (145 - 208 juta taun ka pengker) atanapi umur anu sami sareng dinosaurus. Dina waktos éta Archelon, anu panjangna genep méter, sareng Cimochelys parantos di swam laut laut sapertos kuya laut ayeuna.

Penyu laut ngagaduhan sapasang tungkai dina bentuk suku ngawelah anu masihan aranjeunna katangkasan ngojay dina cai. Sanaos sadayana kahirupan di ngumbara cai, aya kalana sato vertebrata, kelas réptil kedah teras-terasan naek kana cai pikeun méngkol. Éta sabab kura-kura ngambekan ku paru-paru. Umumna biasana migrasi kalayan jarak anu jarakna kalayan henteu lami teuing. Jarak 3,000 kilométer tiasa ngumbara 58-73 dinten.

Tumbu luarÉdit

Wikimedia Commons mibanda média séjénna ngeunaan