Manuk Piit
White-rumped Munia.jpg
Status konservasi
Klasifikasi ilmiah
Karajaan:
Filum:
Kelas:
Ordo:
Kulawarga:
Génus:
Spésiés:
L. striata
Ngaran binomial
Lonchura striata
(Linnaeus, 1766)

Piit (baca: pi-it), Lonchura striata, téh manuk passerine leutik nu hirup di Asia kidul anu hawana tropis, Cina kidul, jeung Asia Tenggara.

HabitatÉdit

Piit téh manuk leutik anu kadaharanana bangsa sisikian, ku kituna, hirupna gé teu jauh ti tutuwuhan nu ngahasilkeun sisikian kadaharanana. Di antarana waé di pasawahan.

CiriÉdit

Awak piit panjangna kira 10–11 cm. Bulu dina beuheung jeung bagian luhur awakna kelir coklat kolot, sedengkeun bagian handapna bodas. Antara jalu jeung bikang euweuh bédana.

RujukanÉdit