Préféktur Aichi (愛知県 Aichi-ken?) ayana di wewengkon Chubu Jepang. Ibukotana Nagoya.

Préféktur Aichi (愛知県 Aichi-ken)
Map of Japan with Aichi highlighted
Ibukota Nagoya
Wewengkon Chūbu
Pulo Honshū
Gubernur Masaaki Kanda
Lega 5,153.81 km² (28th)
 - % cai 5.4%
Populasi  (April 27, 2007)
 - Populasi 7,341,000 (4th)
 - Kapadetan 1,424 /km²
Jumlah Distrik 10
Jumlah Kota Administrasi 63
ISO 3166-2 JP-23
Ramatloka www.pref.aichi.jp/
index-e.html
Lambang Préféktur
 - Kembang Iris (Iris laevigata)
 - Tangkal Hananoki (Acer pycnanthum)
 - Manuk Scops Owl (Otus scops japonicus)
Symbol of Aichi Prefecture
Lambang Préféktur Aichi

SajarahÉdit

Asalna ieu wewengkeun dibagi kana tilu propinsi nyaéta Owari, Mikawa jeung Ho. Sanggeus jaman Taika, Mikawa jeung Ho dihijikeun dina hiji pamaréntahan. Dina taun 1871, sanggeus abolisi sistim han, Owari, iwal ti Chita Peninsula, sacara pamaréntahan jadi Nagoya Prefecture, sedengkeun Mikawa dihijikeun jeung Chita Peninsula jadi Nukata Prefecture. Nagoya Prefecture ganti ngaran jadi Aichi Prefecture dina bulan April 1872, sarta dihijikeun jeung Nukata Prefecture dina tanggal 27 November dina taun nu sarua.

World Expo 2005, Aichi, Japan, diayakeun di Seto jeung Nagakute.

Kota-kotaÉdit

Aya 35 kota di Préféktur Aichi.

Kacamatan jeung désaÉdit

Kacamatan jeung désa di unggal distrik.


Tumbu kaluarÉdit