Prasasti Bojong Salawé

Prasasti Bojong Salawé atawa prasasti Jambansari, anu katelah ogé batu konci atawa batu gedé nyaéta prasasti anu kapanggih taun 2013 dina gawir sisi Ci Tanduy, kompléks makam Nyi Bara Ireng, deukeut Bojong Salawé, Désa Cimaragas, Kacamatan Cimaragas Ciamis. Ku nu manggihanana, ieu prasasti dipindahkeun ka Jambansari, kompléks pajaratan Radén Adipati Aria Kusumadiningrat, bupati Galuh ka-3 (18391886), Kampung Rancapetir, Désa Ciamis. Jangkungna 36 cm, lébar 50 cm jeung 36 cm.[1]

Prasasti Bojong Salawé
Komponen Prasasti
A I U & Panjang
Aksara U Panjang

RujukanÉdit

  1. Nastiti, T. S.; Djafar, H.. "Prasasti-Prasasti Dari Masa Hindu Buddha (Abad Ke-12-16 Masehi) Di Kabupaten Ciamis, Jawa Barat". Purbawidya. doi:10.24164/pw.v5i2.115. http://purbawidya.kemdikbud.go.id/index.php/jurnal/article/view/P5%282%292016-3.