Prunus
Frühling blühender Kirschenbaum.jpg
Prunus cerasus
Klasifikasi ilmiah
Karajaan:
(unranked):
(unranked):
(unranked):
Ordo:
Kulawarga:
Subfamili:
Génus:
Prunus

Spésiés

tempo téks

Sinonim

Prunus nyaéta genus tangkal jeung perdu, anu ngawengku 430-an spésiés anu sumebar wewengkon kalér Bumi anu haneut. Anggota ieu génus loba anu dipelak pikeun diala buahna atawa keur hiasan.

SpésiésÉdit

Di handap ieu béréndélan sababaraha spésiés anu loba dipikawanoh.

Hémisfér WétanÉdit

Hémisfér KulonÉdit

RujukanÉdit

  1. a b c d e f g h Potter, D.; Eriksson, T.; Evans, R.C.; Oh, S.; Smedmark, J.E.E.; Morgan, D.R.; Kerr, M.; Robertson, K.R. et al. (2007). "Phylogeny and classification of Rosaceae". Plant Systematics and Evolution 266 (1–2): 5–43. doi:10.1007/s00606-007-0539-9. http://rd.springer.com/journal/606/266/1/page/1#page-1.  [Referring to the subfamily by the name "Spiraeoideae"]
  2. "RHS Plant Selector - Prunus 'Accolade'". Diakses tanggal 29 May 2013. 
  3. "RHS Plant Selector - Prunus 'Amanogawa'". Diakses tanggal 29 May 2013. 
  4. "RHS Plant Selector - Prunus 'Ichyo'". Diakses tanggal 29 May 2013. 
  5. "RHS Plant Selector - Prunus 'Kanzan'". Diakses tanggal 29 May 2013. 
  6. "RHS Plant Selector - Prunus 'Pandora'". Diakses tanggal 29 May 2013. 
  7. "RHS Plant Selector - Prunus 'Pink Perfection'". Diakses tanggal 29 May 2013. 
  8. "RHS Plant Selector - Prunus 'Shirofugen'". Diakses tanggal 29 May 2013. 
  9. "RHS Plant Selector - Prunus 'Shirotae'". Diakses tanggal 29 May 2013. 
  10. "RHS Plant Selector - Prunus 'Shogetsu'". Diakses tanggal 29 May 2013. 
  11. "RHS Plant Selector - Prunus 'Spire'". Diakses tanggal 29 May 2013. 
  12. "RHS Plant Selector - Prunus 'Ukon'". Diakses tanggal 29 May 2013. 

BacaeunÉdit

Tutumbu kaluarÉdit