Buka ménu utama

Pulo Navassa (Basa Inggris: Navassa Island; Basa Prancis: La Navasse, Kreyòl: Lanavaz atanapi Lavash) nyaéta hiji pulo leutik nu teu didumukan di Laut Karibia, diklaim salaku hiji téritori Amérika Sarikat nu kagabung jeung teu kaorganisasi, diurus liwat Dinas Lauk jeung Margasatwa Amérika Sarikat. Haiti, nu ngaklaim kadaulatanna kana Navassa ti 1801, ogé ngaklaim pulo ieu dina konstitusina.[1][2][3]

Pulo Navassa (Navassa Island)
Island
Pamandangan basisir wétanna
Bendera
Simbol
Negara Amérika Sarikat
Parts Kota Lulu
Location Laut Karibia
Area 5,2 km2 (2 sq mi)
Population Teu didumukan, Ratusan pagawé tinggal di ditu basa masih kénéh ditambang
Animal Suaka margasatwa
Material Koral, batu kapur
Easiest access Offshore anchorage only; steep cliffs make boat landing impossible
Discovered by Christopher Columbus
 - date 1504
FIPS bq
Peta Pulo Navassa
Diklaim ku Haiti

Eusi

Bandéra teu resmiÉdit

 
Bandéra teu resmi. Rasio: 3:5

Bandéra Pulo Navassa nu teu resmi didésain pikeun jeung kahiji dikibarkeun dina hiji pangélingan jeung panghormatan Perang Dunya II di USS Arizona Memorial di Pearl Harbor, Hawaii di 7 Désémber 2001. Bandérana boga warna bodas jeung paul, horizontal, kalawan cicirén pulo ieu (jeung wangunan khasna, munara suar, digedé-gedékeun) dina warna bodas.

Tempo ogéÉdit

RujukanÉdit

  1. Pamaréntah Haiti: Géografi Haiti (kalawan tarjamahan ti basa Perancis ka basa Inggris)
  2. Serge Bellegarde (October 1998). [haitiforever.com/windowsonhaiti/navassa.shtml "Navassa Island: Haiti and the U.S. – A Matter of History and Geography"] Check |url= scheme (bantuan). windowsonhaiti.com. Diakses tanggal 2008-02-06. 
  3. "Haiti: Constitution, 1987 (English translation)". 

Tumbu kaluarÉdit

Mangga paluruh émbaran nu langkung seueur ngeunaan Navassa Island ku jalan nyungsi proyék sawargi Wikipedia
  Définisi kamus ti Wiktionary
  Buku téks ti Wikibooks
  Cutatan ti Wikiquote
  Téks sumber ti Wikisource
  Gambar jeung média ti Commons
  Warta ti Wikinews
  Sumber pangajaran ti Wikiversity

    Tingali ogé Pulo Navassa di Wikivoyage

Citakan:Geography of North America