Buka ménu utama


Citakan:Tanpa référénsi

Babagian administratif di Indonésia
Pancasila
Tingkat Propinsi

Propinsi
Daérah HususDaérah Istiméwa

Tingkat Kabupaten/Kota

KabupaténKota
Kabupatén administratif
Kota administratif
Sagoe

Tingkat Kacamatan

Kacamatan
DistrikSagoe Cut

Tingkat Kalurahan/Désa

KalurahanDésa
NagariKampungGampong

Tempo ogé

BanjarDusunLingkungan
Rukun Warga
Rukun Tatangga

édit

Rukun Tatangga (RT) nyaéta pembagian wewengkon di Indonésia di handapeun Rukun Warga. Rukun Tatangga lain kaasup pembagian administrasi pamaréntahan, sarta pembentukannya nyaéta ngaliwatan musyawarah masarakat satempat dina raraga pangladén kamasarakatan anu ditetepkeun ku Désa atawa Kalurahan. Rukun Tatangga dipingpin ku Pupuhu RT anu dipilih ku wargana. Hiji RT diwangun luhur sajumlah imah (kapala kulawarga).

Rukun tatangga mangrupa organisasi masarakat anu diaku sarta dibina ku pamaréntah pikeun miara sarta melestarikan peunteun-peunteun kahirupan masarakat Indonésia anu dumasar kegotongroyongan sarta kakulawargaan sarta pikeun mantuan ngaronjatkeun kelancaran pancén pamaréntahan, pangwangunan, sarta kamasarakatan di désa sarta kalurahan. Saban RT sebanyak-banyaknya diwangun ti 30 KK utk Désa sarta sebanyak-banyaknya 50 KK utk kalurahan anu dijieun dumasar Permendagri No.7/1983 ttg Pembentukan RT sarta RW.