Radén Himawan Soetanto

Létnan Jenderal TNI (purnawirawan) Radén Himawan Soetanto (gumelar di Magetan, Jawa Wétan , 14 Séptémber 1929  – tilar dunya di Jakarta, 20 Oktober 2010 dina umur 81 taun) mangrupikeun perwira luhur purnawirawan perwira luhur TNI sareng ogé saurang mantan Panglima Komando Strategis | Panglima Komando Strategik | Pasukan Tentara. Anjeunna putra tentara, Jéndral Jéndral TNI Mohamad Mangoendiprodjo, pamimpin TKR di Jawa Wétan sareng tokoh kajadian 10 Nopémber 1945. Jaman Jepang Daidancho Sidoarjo, Kapala Komandan Wétan, Kapala Staf Menteri Pertahanan sareng panaséhat ka Panglima di Kapala Sudirman. Saprak yuswa 16 taun, anjeunna parantos gabung sareng pasukan Sawunggaling pikeun tarung sareng ramana di Palagan Surabaya. Anjeunna mimiti nyebarkeun senjata pikeun kahiji kalina, ngalawan tentara Inggris dina tanggal 28 Oktober 1945 di Wonokromo, Surabaya. Himawan engké janten kadet militér akademi di Yogjakarta sareng ...

Letnan Jenderal TNI (Purn.) Radén Himawan Soetanto
Gambar:Dan Brigif Linud 17 Himawan Soetanto.jpg
Raden Himawan Soetanto saat menjadi Komandan Brigif Linud 17/Kujang I
Daftar Ketua Kwartir Nasional Gerakan Pramuka|Ketua Kwartir Nasional ka-ke-4
Masa jabatan
5 November 1993 – 5 November 1998
Présidén Soeharto
Bacharuddin Jusuf Habibie
Saméméhna Mashudi
Sanggeusna Rivai Harahap
Katerangan lian
Gumelar 14 Séptémber 1929
Citakan:Country data Hindia Belanda Magetan, Jawa Timur, Hindia Belanda
Pupus 20 Oktober 2010 (yuswa 81)
Indonésia RSPAD, Jakarta Pusat
Pameget/istri Ny. Nonon Ratnapuri
Rélasi Mayjen TNI Mohamad Mangoendiprodjo (Ayah)
Murangkalih 1. Purwanto Indrawan
2. Dwi Prihanti Indriani
3. Tri Susanti Indrayani
4. Cahyono Indrakusuma.
Alma mater Militer Akademi (MA) Jogya (Angkatan I)
Ageman Islam
Pangabdian militér
Kasatiaan Bandéra Indonésia Indonesia
Layanan/cabang 25px TNI Angkatan Darat
Réngking 25px Letnan Jenderal TNI
Unit Infanteri

RujukanÉdit

Citakan:S-mimitian
Citakan:S-mi
Citakan:Kotak suksesi
Citakan:Kotak suksesi
Citakan:Kotak suksesi
Citakan:Tutup

Jabatan pulitik
Saméméhna
{{{before}}}
Pupuhu Nasional Kuartal Sanggeusna
{{{after}}}
Salah éksprési: Kecap "soetanto" teu dipikawanoh.
Citakan:Military-stub-character