Buka ménu utama

Rancah, Ciamis

kacamatan di kabupatèn Ciamis, Indonèsia


Rancah nyaéta hiji kacamatan di Kabupatén Ciamis, Propinsi Jawa Barat, Indonésia, kira-kira 38 kilométer ti pusat kota kabupatén Ciamis. Daerah Rancah kakoncara hiji daerah anu ngahasilkeun mangpirang hasil pertaniana utamana kalapa. Masyarakat Rancah kakoncara religius jeung malotekar. Asal ngaran Rancah dicokot tina kecap ranca, nu hartina "situ leutik".

Kacamatan Rancah

Peta lokasi Kacamatan Rancah
Propinsi Jawa Barat
Kabupatén Ciamis
Camat
Lega
Jumlah pangeusi
 - Kapadetan - jiwa/km²
Kalurahan/désa

Wates WilayahÉdit

GeografisÉdit

AdministratifÉdit

TransportasiÉdit

transportasi ka/ ti rancah kawilang gampilna aya sababaraha akses jalan nu utama ti jalan propinsi ciamis-banjar tiasa belok di Cisaga atanapi jalan propinsi ciamis-cirebon tiasa belok di hayawang kec. kawali via rajadésa.., sareng aya kénéh akses jalan nu laina. Angkutan tiasa nganggo mobil elep (istilah urang sunda), rancah-banjar,rancah-ciamis atanapi rancah-bandung/ jakarta. masalah transportasi mah kawilang gampil tur loba.

 t·s·é 

Kabupatén Ciamis, Jawa Barat

 

Kacamatan: Banjaranyar | Banjarsari | Baregbeg | Ciamis | Cidolog | Cihaurbeuti | Cijeungjing | Cikonéng | Cimaragas | Cipaku | Cisaga | Jatinagara | Kawali | Lakbok | Lumbung | Pamarican | Panjalu | Panumbangan | Panawangan | Purwadadi | Rajadésa | Rancah | Sadananya | Sindangkasih | Sukadana | Sukamantri | Tambaksari