Real Madrid C.F.

klub maén bal Spanyol


réal Madrid C.F. atawa réal Madrid Club de Fútbol dipikawanoh ogé minangka réal Madrid, nyaéta hiji kleub sépak bola anu puseurna di Madrid, Spanyol.[rujukan?] Diadegkeun taun 1902 ku ngaran Madrid Football Club.[rujukan?] Kostum anu biasa dipaké ku réal Madrid nyaéta kostum kandang nu warnana bodas.[rujukan?] Stadion kandang réal Madrid nyaéta Stadion Santiago Bernabéu anu ngawadahan 85.454 anu diwangun di puseur kota Madrid ti taun 1947.[rujukan?] réal Madrid téh salah sahiji ti tilu kleub anu teu pernah kadegradasi ti papan luhur sépak bola Spanyol, bareng jeung Athletic Bilbao jeung FC Barcelona.[rujukan?] réal Madrid miboga loba pasaingan heubeul, utamana El Clásico jeung FC Barcelona sarta El Derbi madrileño jeung Club Atlético de Madrid.[rujukan?] Kleub ieu ngamantepkeun manéh salaku kakuatan utama dina sépak bola Spanyol jeung Éropah salila taun 1950.[rujukan?] Di jero negeri, kleub ieu ogé mangrupa salah sahiji kleub panghadéna abad ka-20 numutkeun FIFA.[rujukan?] Kleub ieu geus ngaraih 32 gelar La Liga, 18 gelar Copa del Rey, 8 Piala Super Spanyol, 1 Copa Eva Duarte, 1 Copa de la Liga, 10 gelar Piala Eropa/Liga Champions UEFA, 2 Piala UEFA, 2 Piala Super UEFA, 3 Piala Interkontinental jeung 1 Piala Dunia Antarklub FIFA.[rujukan?]

Stadium Real Madrid