Buka ménu utama

Rusman Sutiasumarga lahir di Sagalaherang, Subang tanggal 5 Juli 1917. Nilik kana tanggal lahirna Rusman Sutiasumarga téh leuwih deukeut ka para pangarang anu ku M.A Salmun mah disebut Angkatan Parahiangan.[1] Tapi sabalikna, mun nilik aktivitas susastrana dina basa sunda jeung nilik hasil sastrana (babakuna mah carita pondok), Rusman Sutiasumarga leuwih merenah lamun digolongkeun ka para pangarang sabada perang.[1] Sanajan cenah geus mimiti tulas-tulis ti méméh jaman Jepang kénéh dina [[basa sunda), tapi da ari tulisan-tulisan anu miboga pretensi sastra mah kakara aya dina katompernakeun taun lima puluhan.[1] Rusman Sutiasumarga pernah jadi guru SD, redaktur Pustaka dan Budaya (1959-1964), dosen Bahasa dan Kesusastraan Sunda di Fakultas Sastra Universitas Indonesia (FSUI) taun 1960, jeung nu pamungkas mah jadi redaktur Balai Pustaka.[2] Manéhna meunang penghargaan ti Balai Pustaka dina taun 1946 jeung penghargaan Sastra ti Lembaga Bahasa Dan Sastra Sunda taun 1958.[2]

Karya-karyanaÉdit


 



RujukanÉdit

  1. a b c d [Rosidi, Ajip.1983. Ngalanglang Kasusastraan Sunda. Jakarta:Pustaka Jaya Halaman:186] (Diakses tanggal 10 November 2011)
  2. a b c d Riwayat (Diakses tanggal 10 November 2011)