Saté Padang mangrupa sebutan pikeun tilu jenis varian saté di Sumatra Kulon, nyaéta Saté Padang, Saté Padang Panjang jeung Saté Pariaman. Sate Padang ngagunakeun bahan daging sapi, létah, atawa jerohan (jantung, usus, jeung tétélan)[1] kalawan bungbu kuah kacang kintel (kawas bubur) ditambah cabé nu loba sangkan rasana lada pohara.

Saté Padang
Sate Padang2.JPG
Saté Padang
BagéanDeungeun sangu
Tempat asalIndonésia
Wewengkon atawa nagaraPadang, Sumatra Kulon
Nu nyiptakeunKaolahan Minangkabau
Suhu pidanganPanas
Bahan utamaDaging sapi mangrupa saté dina kuah konéng kintel
Cookbook:Saté Padang  Saté Padang

Saté Padang Panjang dibédakeun ku kuah saténa nu warna konéng sedengkeun saté Pariaman mah kuahna rwarna beureum. Rasa dua jenis ieu saté gé béda. Sedengkan saté Padang mah mibanda rupa-rupa rasa paduan dua jenis varian saté di luhur.

Prosés nyieunEdit

 
Pedagang Sate Padang di Pekanbaru

Daging nu seger diabreskeun kana dreum badag nu eusina air jeung dikulub dua kali sangkan beyé maké dreum jeung cai nu béda. Daging disiksikan jeung digaleykeun kana bungbu. Sedengkeun cai beunang ngeulubna dipaké minangka kuah kaldu, bahan pikeun kuah saté. Tuluy ieu kuah kaldu dicampur jeung 19 rupa bungbu samara nu geus dilemeskeun (bawang beureum, bawang bodas, konéng, jahé, jeung séréh) dicampur jeung rupa-rupa cabé. Sakabéh bungbu tuluy dijadikeun hiji jeung diasakan lilana 15 menit. Sama ieu nu nyieun rasa kuah saté jadi rasana nu euyeub.

Ari saténa mah ngan dibeuleum nalika dipesen baé, maké areng tina batok kalapa. Didahar dina kaayaan haneut-haneut, biasana mah ditambah ku kiripik balado has Minang. Sawatara nu ngajual ieu saté nu cukup kasohor ku masarakat Minang atawa parantau di antarana nyaéta Saté Mak Syukur Padang Panjang, Saté Dangung-Dangung, jeung Saté KMS.

RujukanEdit

  1. Saking Enaknya, Sate Padang Murni Juara, Kompas.com, diakses tanggal 27 Juni 2011.