New Zealand
Aotearoa
Bandéra Selandia Anyar Lambang Selandia Anyar
Bandéra Lambang
Motto: teu aya (baheulana Onward)
Lagu: God Defend New Zealand
God Save The Queen1

Lokasi Selandia Anyar


Ibukota Wellington
41°17′S 174°47′E
Kota panggedéna Auckland2
Basa resmi Inggris3, Māori,
New Zealand
Sign Language
Pamaréntahan Monarki konstitusional
Pupuhu Nagara
Gubernur Jéndral

Perdana Mentri
Ratu Elizabeth II
Cindy Kiro
Jacinda Ardern
Merdika
(Ti UK)
26 Séptémber, 19074
Wewengkon  
 - Total 268,680 km² (ka-75)
  103,738 sq mi 
 - Cai (%) 2.1%
Populasi  
 - Perkiraan taun {{{population_estimate_year}}} 5,132,690[1]

population_estimate_rank = ka 121 (2021) ([[Daptar nagara dumasar populasi|]])

 - Sénsus taun 4,699,755

population_census_year = 2018

 - Kapadetan 19/km² (ka-193)
49/sq mi 
GDP (PPP) 2005 (éstimasi)
 - Total $97.59 miliar (ka-58)
 - Perkapita $24,769 (ka-27)
HDI (2003) 0.933 (ka-19) – luhur
Mata uang Dolar Selandia Anyar
(NZD)
Wewengkon wanci NZST6 (UTC+12)
 - Summer (DST) NZDT (Okt-Mar) (UTC+13)
Internét TLD .nz
Kode telepon +64
1 God Save The Queen resmi minangka lagu kabangsaan tapi ilaharna dipake ukur dina upacara raja jeung wakil raja.[1]

2 Auckland mangrupa wewengkon urban panggedena. Kota Auckland mangrupa kota pausahaan panggedena.
3 Basa Inggris mangrupa basa resmi de facto, lianna boga status resmi de jure.
4 Loba teuing tanggal nu dianggep tanggal kamerdikaan. Tempo Kamerdikaan Selandia Anyar.
5 Populasi peuting hasil sénsus sawatara taun 2006, nu kawates oge.[2]
6 Kapuloan Chatham ayana 45 menit miheulaan wanci Selandia Anyar.

Selandia Baru (New Zealand; Aotearoa) mangrupa salah sahiji nagara di Samudra Pasifik.

Tumbu kaluarÉdit

 
  1. "Population clock". Statistics New Zealand. Diakses tanggal 15 May 2021.  The population estimate shown is automatically calculated daily at 00:00 UTC and is based on data obtained from the population clock on the date shown in the citation.