Panorama di Wellington

Wellington (basa teu resmina Te Whanganui-a-Tara atawa Poneke dina basa Māori), nyaéta ibu kota nagara Selandia Anyar. Kota ieu mangrupa wewengkon urban kadua panggedena di Selandia Anyar, sarta mangrupa ibu kota nasional pangpadetna di Oséania. Pangeusina 370.000 jiwa.

NgaranÉdit

Kota ieu dingaranan Wellington pikeun ngahormatan Arthur Wellesley, Pangéran Wellington sarta nu meunangkeun Perang Waterloo. Gelar Pangéran datang ti kota Wellington di County Somerset.

GaleriÉdit

 
Wellington
 
Wellington