Buka ménu utama

Stasion Karangsari (KRAI) nyaéta stasion karéta api anu perenahna di Karangsari, Leuwigoong, Garut. Stasion ieu boga dua jalur, jalur 2 minangka jalur lurus. Baheula stasion ieu ngaranna Gandamirah, saacan diganti taun 1980-an. Stasion ieu dilayanan ku karéta api lokal Cibatu-Padalarang jeung karéta api lokal Cibatu.

Stasion Karangsari
  • Singgetan: KRAI
  • Nomor: 1611
Stasiun Karangsari.jpg
Stasion Karangsari ditempo di jero karéta
Lokasi
PropinsiJawa Kulon
KabupaténGarut
KacamatanLeuwigoong
DésaKarangsari
Kodeu pos44192
Sajarah
Dibuka1889
Ngaran saméméhnaStasiun Gandamirah
Informasi séjén
OperatorDaérah Operasi II Bandung
Kelas stasion[1]III/leutik
Tingkat kaluhuran+617 m
Perenahna[2]km 207+170 lintas BogorBandung
BanjarKutoarjoYogyakarta
LayananLokal Bandung Raya (Cibatu - Padalarang) jeung Lokal Cibatu
Pamesenan tikétSistem tikét thermal
Konstruksi jeung fasilitas
Jumlah jalur2
Jumlah péron2
Tipeu pasinyalanMékanik
Fasilitas anu aya di stasion ieu:
Logo PT KAI (Persero).svg
Toilét: Aya

Karéta apiÉdit

Tingali ogéÉdit

RujukanÉdit

  1. Buku Informasi Direktorat Jenderal Perkeretaapian 2014 (PDF). Jakarta: Direktorat Jenderal Perkeretaapian, Kementerian Perhubungan Indonesia. 
  2. Subdit Jalan Rel dan Jembatan (2004). Buku Jarak Antarstasiun dan Perhentian. Bandung: PT Kereta Api (Persero). 

Tumbu kaluarÉdit

(id) Situs resmi PT Kereta Api Indonesia

Jalur karéta api Padalarang-Kasugihan
Stasion saméméhna:
Stasion Lélés
Stasion saenggeusna:
Stasion Leuwigoong