Buka ménu utama

Kabupatén Banyumas

kabupatèn di propinsi Jawa Tengah, Indonésia

Kabupatén Banyumas mangrupa salah sahiji kabupatén di Propinsi Jawa Tengah, Indonésia. Ibukotana nyaéta Purwokerto. Kabupatén ieu diwatesan ku Kabupatén Tegal sarta Kabupatén Pemalang di beulah kalér; Kabupatén Purbalingga sarta Kabupatén Kebumén di beulah wétan, Kabupatén Cilacap di beulah kidul, sarta Kabupatén Brebes di beulah kuloneunnana. Kabupatén Banyumas ngawengku 27 kacamatan, - désa jeung - kalurahan. Pusat pamaréntahannana di Kota Purwokerto.

Kabupatén Banyumas
Lambang Kabupatén Banyumas

Lambang Kabupatén Banyumas
{{{foto}}}

{{{caption}}}
Locator kabupaten banyumas.gif

Peta lokasi Kabupatén Banyumas
Motto Bektining Manggala
Tumataning Praja
Propinsi Jawa Tengah
Ibukota Purwokerto
Lega Wilayah 1.327,59 km² / - Ha
Kordinat 7 0 15 ‘05” – 7 0 37 ‘10” LK
& 108 0 ‘ 17 ”- 109 0 27’15” BW
Pangeusi
 · Jumlah
 · Kapadetan
 
+/- 1.700.000 jiwa (2003)
jiwa/km²
Administratif
 · Kacamatan
 · Désa/kal
 
27
- désa, - kalurahan
Dasar hukum UU No. 13/1950
Tanggal -
Bupati Aris Setiono
{{{kapala daerah1}}} {{{nami kapala daerah1}}}
Kode aréa 0281
DAU Rp. 1.127.939.938.000. (2013)

Ramatloka: www.banyumas.go.id

 
Kabupatén Banyumas, Jawa Tengah
Lambang Kabupatèn Banyumas

Kecamatan: Ajibarang | Banyumas | Baturadén | Cilongok | Gumelar | Jatilawang | Kalibagor | Karanglewas | Kebasén | Kedungbanténg | Kembaran | Kemranjén | Lumbir | Patikraja | Pekuncén | Purwojati | Purwokerto Barat | Purwokerto Selatan | Purwokerto Timur | Purwokerto Utara | Rawalo | Sokaraja | Somagedé | Sumbang | Sumpiuh | Tambak | Wangon

 t·s·é 
Kabupatén jeung Kotamadya di Propinsi Jawa Tengah
Lambang Propinsi Jawa Tengah

Kabupaten: Banjarnegara | Banyumas | Batang | Blora | Boyolali | Brebes | Cilacap | Demak | Grobogan | Jepara | Karanganyar | Kebumén | Kendal | Klatén | Kudus | Magelang | Pati | Pekalongan | Pemalang | Purbalingga | Purworejo | Rembang | Semarang | Sragén | Sukoharjo | Tegal | Temanggung | Wonogiri | Wonosobo

Kota (kotamadya): Magelang | Pekalongan | Salatiga | Semarang | Surakarta | Tegal

Baca ogé daptar kabupatén jeung kotamadya di Indonésia