Stasion Karangsari (Garut)

Stasion Karangsari (KRAI) nyaéta stasion karéta api anu perenahna di Karangsari, Leuwigoong, Garut. Stasion ieu boga dua jalur, jalur 2 minangka jalur lurus. Baheula stasion ieu ngaranna Gandamirah, saacan diganti taun 1980-an. Stasion ieu dilayanan ku karéta api lokal Cibatu-Padalarang jeung karéta api lokal Cibatu.

Stasion Karangsari

LiveryPapanStasiun 2020.svg

PapanNamaStasiun KRAI.png
  • Singgetan: KRAI
  • Nomor: 1611
Stasiun Karangsari.jpg
Stasion Karangsari ditempo di jero karéta
LokasiKarangsari, Leuwigoong, Garut, Jawa Kulon, 44192
Indonésia
KoordinatCitakan:Country abbreviation 7°05′54″S 107°55′52″E / 7.098376°S 107.931147°E / -7.098376; 107.931147Koordinat: Citakan:Country abbreviation 7°05′54″S 107°55′52″E / 7.098376°S 107.931147°E / -7.098376; 107.931147
Luhur+651 m
OperatorDaérah Operasi II Bandung
Letak ti pangkalkm 207+170 lintas BogorBandung
BanjarKutoarjoYogyakarta[1]
Jumlah péron2
Jumlah jalur2
Informasi lain
KlasifikasiIII/leutik[2]
Sejarah
Dibuka1889
Ngaran saméméhnaGandamirah
Layanan
Lokal Bandung Raya (Cibatu - Padalarang) jeung Lokal Cibatu
Fasilitas jeung téknis
Tipeu pasinyalanMékanik
Pamesenan tikétSistem tikét thermal
Lokasi dina peta

Karéta apiÉdit

Tingali ogéÉdit

Karéta api

RujukanÉdit

  1. Subdit Jalan Rel dan Jembatan (2004). Buku Jarak Antarstasiun dan Perhentian. Bandung: PT Kereta Api (Persero). 
  2. Buku Informasi Direktorat Jenderal Perkeretaapian 2014 (PDF). Jakarta: Direktorat Jenderal Perkeretaapian, Kementerian Perhubungan Indonesia. 

Tumbu kaluarÉdit

(id) Situs resmi PT Kereta Api Indonesia

Jalur karéta api Padalarang-Kasugihan
Stasion saméméhna:
Stasion Lélés
Stasion saenggeusna:
Stasion Leuwigoong