Steven Géorge Gerrard atawa nu leuwih dikenal Steven Gerrard, atawa Stevie G gumelar di Whiston, Inggris, 30 Méi 1980; umur 40 taun nyaéta salah saurang pamaén Sepak Bola ti Inggris.[1]

Gerrard liverpool

KarirÉdit

Gerrard maén di Liverpool F.C. nalika taun 1997 (sanajan debut profésionalna karak dimimitian dina 19 November 1998) sabagé pamaén pangganti Vegard Heggem dina babak kadua nalika liverpool ngalawan Blackburn Rovers.[1]

Steven Gerard nyaéta salah sahiji pamaén tengah Inggris nu paling populér. Anjeunna sok disebat roh permainan Liverpool jeung jadi salah sahiji legenda The Reds.[2] Gol Internasionalna jeung tim nasional Inggris nalika The Three Lions ngababad Jérman 5-1 dina bulan Séptémber 2001.[2]

Gerard ngamimitian karirna sabagé gelandang nu kréatif, populér ku gol-gol nu penting dina mangsa-mangsa nu kritis.[2] Anjeunna ogé kaptén Liverpool nalika meunangkeun gelar Liga Champions taun 2005.[2] Anjeunna di anggap sabagé gelandang paling berbahaya di Eropa.[2]

Steven Gerrard ogé geus nikah jeung Alex Curran dina musim panas 2007.[2] Anjeunna miboga 2 urang budak awéwé nu ngaranna Lily Ella jeung Lexie.[2]

RujukanÉdit

  1. a b Biografi Gerrard (Diaksés 03-12-2011)
  2. a b c d e f g Karir (Diaksés 03-12-2011)