Urang Dayak keur nyepengan taméng

Taméng atawa sok disebut ogé perisai alat perang nu dipaké pikeun mertahankeun dirina nalika perang di jarak nu deukeut.[1] Taméng biasana dipaké babarengan jeung pakarang nu séjén saperti pedang atawa tumbak.[1] Taméng disebut minangka alat anu éféktif pikeun nyingkahkeun serangan ti lawan nu maké pedang atawa tumbak.[1] Taméng dipikawanoh ku kabudayaan Indonésia nu nyimbolkeun pajoangan pikeun ngahontal tujuan.[2]

SumberÉdit

  1. a b c Royan, Frans M. 2011. Menjadi Penjual Profesional ala Sun Tzu. Kanisius: Yogyakarta.
  2. Purnama, Irma Devita. 2010. Hukum Pertanahan. Kaifa: Bandung