Buka ménu utama

Taraju, Tasikmalaya

kacamatan di kabupatèn Tasikmalaya, Indonèsia

Taraju nyaéta salah sahiji kacamatan di Kabupatén Tasikmalaya, Propinsi Jawa Barat , Indonésia.

Kacamatan Taraju

Peta lokasi Kacamatan Taraju
Propinsi Jawa Barat
Kabupatén Tasikmalaya
Camat -
Lega
Jumlah pangeusi
 - Kapadetan - jiwa/km²
Kalurahan/désa -

Eusi

Profil PamaréntahanÉdit

Babagéan AdministratifÉdit

SajarahÉdit

Profil DaérahÉdit

Wates WilayahÉdit

GéografisÉdit

DémografiÉdit

TransportasiÉdit

PoténsiÉdit

PertanianÉdit

PakebonanÉdit

Lolobana masarakat Taraju kana tani nyaéta melak teh, ayeuna pabrik-pabrik téh jugjleg di mana mana. Potensi aréal kebon téh di kacamatan taraju aya 5000 ha. Baheula taun 1805 aya urang Belanda anu namina Tuan Bowen, anjeunna gaduh perkebunan nunamina sambawa, makamna aya ditengah tengah kebon téh namina kebon acd

WisataÉdit


 t·s·é 

Kabupatén Tasikmalaya, Jawa Barat

 

Kacamatan: Bantarkalong | Bojongasih | Bojonggambir | Ciawi | Cibalong | Cigalontang | Cikalong | Cikatomas | Cinéam | Cipatujah | Cisayong | Culaméga | Gunungtanjung | Jamanis | Jatiwaras | Kadipatén | Karangjaya | Karangnunggal | Leuwisari | Mangunreja | Manonjaya | Padakembang | Pagerageung | Pancatengah | Parungponténg | Puspahiang | Rajapolah | Salawu | Salopa | Sariwangi | Singaparna | Sodonghilir | Sukahening | Sukaraja | Sukaramé | Sukaratu | Sukaresik | Tanjungjaya | Taraju



 


taun 2008 kampung acd jeung cibuluh dijadikeun tempat wisata...loba jalma anu wisata kadaerah ..di antarana ninggali perkebunan téh anu ngeplak..luas...panginggalan sajarah tuan bown..oge ayeunamah di tambah ayana warung2 nasi anu cocok keur nenangkeun diri..di tengah perkebunan...dicibuluh ogé anu masih kénéh kuat kana budaya baheulana...