Tatah waja pikeun mahat kai.
Salah sahiji wangun tatah

Tatah nyaéta pakakas patukangan mangrupa potongan beusi nu seukeut tungtungna pikeun ngaliangan atawa ngukir barang teuas kayaning kai, batu, atawa logam.[1] Panyekelna dijieun tina kai atawa logam nu tungtungna mintul supaya bisa ditakol ku palu.[1] Dina ngagunakeuna, tatah téh ditekenkeun kanu bahan nu rék dijieun, dorongan bisa dilakukeun ku tanaga sorangan atawa maké palu.[1] Tatah téh mangrupa pakakas pokok tukang kai salian ti ragaji jeung méteran.[1] Biasana tatah téh panjangna leuwih ti 4 inchi, diukur ti tungtung sisi potong nepi ka puhuna.[2]

Jinis-jinis tatahÉdit

  1. Tatah Rata biasana digunakeun pikeun ngaratakeun jeung ngaliangan logam.[2]
  2. Tatah Kuku dgunakeun pikeun menerkeun titik puseur liang saacan dilakukeun prosés ngebor.[2]
  3. Tatah Potong digunakeun pikeun motonng pelat beusi nu ipis.[2]
  4. Tatah alur minyak digunakeun pikeun nyieun saluran oli keur pangleueur.[2]
 



RujukanÉdit

  1. a b c d Arti Definisi Pengertian. Pengertian pahat. Diaksés 25 Séptémber 2017.
  2. a b c d e Eko Winarno. 2016. Teknik Menggunakan Perkakas Tangan (Kerja Bangku). Yogyakarta: Deepublish.