Triceratops
Temporal range: Kapur akhir,
68–66 Ma
Triceratops mount.jpg
Klasifikasi ilmiah
Karajaan:
Filum:
Kelas:
Ordo:
Kulawarga:
Subfamili:
Tribus:
Génus:
Triceratops

Marsh, 1889
Type species
Triceratops horridus
Spésiés lianna
  • T. prorsus Marsh, 1890
Sinonim

Triceratops (tina basa Yunani, hartosna "rupa kalayan tilu tanduk") mangrupa génus dinosaurus nu hirup ti periodé kapur akhir.

KateranganÉdit

Triceratops gaduh tilu tanduk, dua dina alis na sareng hiji dina irung. Panjang tangkorak na ngahontal 2 m. Triceratops ngagaduhan opat suku anu kokoh kanggo ngadukung awakna. Sababaraha ahli nyarios yén Triceratops henteu tiasa ngajalankeun gancang, tapi aranjeunna tiasa ngahontal kacepetan sahenteuna 30 km / jam.