Buka ménu utama
Tugu Pahlawan

Koordinat: 7°14′45″S 112°44′16″E / 7.245808°S 112.737785°E / -7.245808; 112.737785 Pahlawan Tugu nyaéta tugu nu janten ciri Surabaya . jangkungna nyaéta 41,15 m sarta lingga ngawangun atanapi paku tibalik ka handap. Awak tugu ngawangun lengkungan (Canalures) aya 10 lengkungan, sarta dibagi kana 11 bagéan. Luhur, bagéan, sarta canalures hartina 10, bulan 11, 1945. Hiji tanggal bersejarah, henteu ngan pikeun warga kota Surabaya, tapi ogé pikeun sakumna rahayat Indonésia. Pahlawan Tugu ieu diwangun pikeun miéling kajadian 10 perangna November 1945 di Surabaya, dimana perjuangan Arék-Arék Suroboyo ngalawan gayaSekutu sapanjang Walanda anu hoyong ulang ngereh Indonesia . Tugu Pahlawan Tugu janten jadi puseur perhatian unggal taun dina 10 November dina mémori tina acara di 1945 nalika seueur pahlawan fallen dina perang kamerdikaan. [1] [2] [3]

lokasiÉdit

tugu ieu lokasina di tengah kota di Jalan Pahlawan Surabaya, sarta deukeut kantor gubernur Jawa Timur urang. Pahlawan Tugu nyaéta salah sahiji ikon kota Surabaya sakumaha Kota pahlawan. Nangtung dina 1.3 hektar rupa bumi, sarta sacara administratif lokasina di Desa Square Contong , Kacamatan Bubutan , Surabaya . [4]

nu ngeunaan jeung susunanÉdit

 
Tugu Pahlawan anu ayeuna keur diwangun

Aya dua pendapat saperti ka saha nu Asy'ari, kitu ogé arsiték tugu lokasina di Jalan Pahlawan Surabaya. Numutkeun Billy Barnowo, tugu ieu digagas ku Doel Sumbang Arnowo , anu lajeng porsi salaku kapala hiji kota badag di Surabaya. Lajeng anjeunna ditaros Ir. Tan mendesain gambar monumen dina sual, jang meberkeun dikintunkeun ka Présidén Soekarno .

Samentara éta, nurutkeun Ir. Soendjasmono, anu Asy'ari monumen ieu Ir. Sukarno dirina. gagasan ieu meunang perhatian husus ti walikota Surabaya, Doel Sumbang Arnowo. Rencana na gambar dikintunkeun ka Ir. R. Soeratmoko, anu geus diéléhkeun sababaraha arsiték sejenna dina kompetisi pikeun seleksi hiji arsiték ngawangun monumen ieu.

Dina awal gawé ngembangkeun ieu diatur Aula Tugu heroik Tugu Surabaya Kota sorangan. Lajeng diteruskeun ku Téknik Corporation Indonésia, anu satuluyna diteruskeun ku kontraktor Saroja. Monas nu diwangun salila sapuluh bulan kaliwat, diresmikeun ku Présidén Soekarno dina 10 November 1952

musiumÉdit

Bawah taneuh darat Tugu Pahlawan jero sakumaha 7 m aya hiji musium pikeun ngélingan jasa ti pahlawan anu perang di Surabaya, dina musium ieu aya ogé foto tina dokuméntasi konstruksi Tugu Pahlawan. musium diresmikeun dina 19 Pébruari 2000 ku Presiden Abdurrahman Wahid .

pamandanganÉdit

Dina 1991-1996 dilakukeun bebenah kawasan perang jeung Museum lingkungan Surabaya urang 10 Perjuangan Nopémber dipingpin ku arsiték Ir. Sugeng Gunadi , MLA ti Institute of Technology .

Tumbu éksternalÉdit

rujukanÉdit