Buka ménu utama

Stasion Ueno (上野駅 ueno-eki?) nyaéta stasion kareta utama di ward Taitō Tokyo. Stasion ieu dipaké keur ngalayanan distrik Ueno jeung Ueno Park—nu di jerona aya Tokyo National Museum, The National Museum of Western Art, Ueno Zoo, Tokyo National University of Fine Arts and Music tur fasilitas budaya séjénna. Titik komuter utama, ogé terminal tradisional keur kareta jarak-jauh ti Jepang beulah kaler, sanajan keur Jalur Shinkansen nerus nepi ka Stassion Tokyo. Padeukeut jeung Keisei-Ueno Station, terminal Tokyo ti Keisei Main Line ka Narita Airport Station.

上野駅
(Stasion Ueno)
UenoStation1518.jpg
Ngaran station di luhur gedong utama
Lokasi
Préféktur Tokyo
(Tempo stasion sejen di préféktur ieu)
Ward Taitō Ward
Alamat lengkep 7 Ueno (JR Station)
3 Higashi-Ueno (Tokyo Metro)
Sajarah
Taun dibuka 1883
Informasi sejen
Jalur pakait
JR East
Akita Shinkansen
Hokuriku Shinkansen
Jōetsu Shinkansen
Tōhoku Shinkansen
Yamagata Shinkansen
Jōban Line
Keihin-Tōhoku Line
Takasaki Line
Tōhoku Main Line
Jalur Yamanote
Tokyo Metro
Ginza Line
Hibiya Line

SajarahÉdit

 
Acara pembukaan wangunan stasion kiwari dina taun 1932

Stasion dibuka dina tanggal 28 Juli 1883. Sanggeus wangunan munggaran ruksak ku kahuruan sabab lini gedé Kanto 1923, Japanese Government Railways ngawangun deui stasion kiwari. Dina taun 1927, Tokyo Underground Railway (kiwari Tokyo Metro) dibuka tur mangrupa jalur subway munggaran ti dieu ka Asakusa Station.Sanggeus Perang Dunya II, hareupeun Stasion Ueno jadi pusat aktivitas pasar gelap.

Wangunan StasionÉdit

Saperti lolobana stasion di Jepang, Stasion Ueno di jero jeung sakurilingna ku wangunan komersil kaasup cabang Hard Rock Cafe.

Jalur-jalurÉdit

Stasion padeukeutÉdit

Tumbu kaluarÉdit