Buka ménu utama


Universitas Kuningan
(UNIKU)

Ngadeg 06 Juni 2003
Jinis Paguron Luhur
Réktor H Iskandar, MM
Perenah Jl. Cut Nyak Dhien Cijoho Kuningan 45511 Jawa Barat - Indonesia
Loka {{{situs}}}

Paguron Luhur ieu ngaranna Universitas Kuningan disingget UNIKU.[1] Universitas Kuningan ayana di puseur dayeuh Kabupatén Kuningan, Propinsi Jawa Barat.[1] Universitas Kuningan diadegkeun tanggal 6 Juni 2003 kalayan Surat Kaputusan Menteri Pendidikan Nasional Nomer 62/D/O/2003.[1] Paguron luhur ieu mangrupa gabungan ti opat sakola luhur, nyaéta:[1]

  • Sekolah Tinggi Keguruan dan Ilmu Pendidikan (STKIP) Kuningan
  • Sekolah Tinggi Ilmu Ekonomi (STIE) Kuningan
  • Sekolah Tinggi Ilmu Kehutanan (STIK) Kuningan
  • Sekolah Tinggi Manajemen Informatika dan Komputer (STMIK) Kuningan.

Visi MisiÉdit

Ngawujudkeun Universitas Kuningan minangka paguron luhur anu hadé jeung pinunjul dina ngalaksanakeun Tri Darma Paguron Luhur di Wéwéngkon Jawa Barat.[2]

1. Ngalaksanakeun atikan, panalungtikan, jeung pangabdian ka masarakat sacara terpadu dumasar kana kaédah-kaédah atikan modérn.[2]

2. Ngabina jeung ngamekarkeun kahirupan akademik anu hadé luyu jeung ajén-ajén sarta norma-norma anu ngarojong di dunya akademik.[2]

3. Ngalaksanakeun riset-riset ilmiah anu mampuh ngarojong tumuwuhna élmu jeung téknologi.[2]

4. Jadi tempat pasamoan-pasamoan ilmiah dina lingkup lokal, nasional, jeung internasional sangkan bisa méré warna jeung kontribusi anu nyata dina kamajuan élmu pangaweruh jeung téknologi.[2]

5. Ilu biung dina ngaberdayakeun masarakat.[2]

6. Jadi sarana pikeun pembinaan mahasiswa sangkan mampuh mandiri, profesioal, jeung miboga akhlak nu hadé sangkan bisa méré mangpaat pikeun dirina sorangan sarta masarakat.[2]


 



RujukanÉdit

  1. a b c d UNIKU (Diakses tanggal 10 November 2011)
  2. a b c d e f g Visi Misi UNIKU (Diakses tanggal 10 November 2011)